Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2020, 14:11
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Donald Trump by rád videl svoju tvár vytesanú do legendárnej hory Rushmore

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Biely dom sa opýtal guvernérky Južnej Dakoty Kristi Noemovej, za akých podmienok sa na horu Rushmore pridávajú podobizne ďalších amerických prezidentov.

New York Times zverejnil informáciu o tom, že Donald Trump prejavil záujem mať svoju podobizeň vytesanú do hory v Južnej Dakote. Bola by vytesaná vedľa velikánov ako Washington, Jefferson, Lincoln a Roosevelt.

Guvernérka Južnej Dakoty potvrdila, že sa jej Biely dom minulý rok opýtal, za akých podmienok sa na horu Rushmore pridávajú podobizne ďalších amerických prezidentov. Známa je tiež informácia o tom, že sa jej americký prezident už v minulosti pýtal, či vie, že by tam rád videl sám seba. 

V skutočnosti nie je možné, aby do hory Rushmore pribudli ešte niekedy ďalšie busty, informuje Argusleader. Nachádza sa totiž v chránenom krajinnom území. 

Odporúčané
Donald Trump potvrdil kybernetický útok USA na Rusko Donald Trump potvrdil kybernetický útok USA na Rusko 12. júla 2020, 8:44

Ešte v júli počas osláv Dňa nezávislosti absolvoval Donald Trump oficiálnu návštevu Južnej Dakoty.. Guvernérka Kristi Noem mu venovala repliku jeho tváre vo veľkosti 1,5 metra. Síce sa podobala na tú, ktoré zvečnili pred rokmi na hore Rushmore, americkému prezidentovi však podľa všetkého nestačila. 

Washington Post informuje, že Donald Trump poprel, že by sa Biely dom zaujímal o podmienky vytesania jeho podobizne k ikonám Spojených štátov. Americký prezident však dodal, že to „znie ako dobrý nápad". 

Domov
Zdieľať
Diskusia