Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2020, 12:31
Čas čítania 0:42
Tina Hamarova

Povinné rúška a rukavice či dvojmetrové rozostupy. Takto vyzerala maturita počas pandémie

Povinné rúška a rukavice či dvojmetrové rozostupy. Takto vyzerala maturita počas pandémie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO MATURITA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa tento rok vybralo k ústnym maturitám menej ako jedno percento maturantov.

Ak má niekto tento rok dôvod na radosť z pandémie koronavírusu, sú to určite maturanti. Minister školstva Branislav Gröhling im totiž ešte koncom apríla oznámil, že v rámci bezpečnostných opatrení sa maturity tento rok rušia a žiakov budú hodnotiť na základe priemerných známok.

Odporúčané
Premiér Igor Matovič si uťahuje z maturantov 2020, ktorí nemuseli skúšky absolvovať. Konštatuje, že budú mať ťažšie uplatniť sa Premiér Igor Matovič si uťahuje z maturantov 2020, ktorí nemuseli skúšky absolvovať. Konštatuje, že budú mať ťažšie uplatniť sa 22. mája 2020, 10:11

„Maturity tak ako poznáme, budeme musieť trochu zmeniť, pretože situácia nás k tomu núti,“ povedal vtedy minister.

FOTOGALÉRIA: Pozri si ako vyzerá maturita počas pandémie
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Podľa rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu študenti získali výslednú maturitnú známku ako aritmetický priemer známok z daného predmetu alebo skupiny príbuzných predmetov. Do priemeru sa započítavali koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov.

Účasť na ústnej maturitnej skúške bola dobrovoľná. Podľa rezortu školstva ju v rámci celého Slovenska využilo menej ako jedno percento maturantov.

Odporúčané
Ústne maturity nebudú, miesto toho ti vypočítajú priemer známok za celé obdobie štúdia Ústne maturity nebudú, miesto toho ti vypočítajú priemer známok za celé obdobie štúdia 23. apríla 2020, 13:08

Pár študentov sa tak dnes v povinných rúškach a rukaviciach posadilo pred maturitné komisie. Doniesť si museli aj vlastné pero, pred každou miestnosťou nechýbala dezinfekcia a niektorým študentom aj merali telotu.

Samozrejmosťou boli aj dostatočné rozostupy nielen pri samotnej písomnej príprave, ale aj pri odpovedi. Medzi pedagógom a študentom či členmi maturitnej komisie to boli štandardné dva metre. 

Domov
Zdieľať
Diskusia