Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2020, 12:29
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Zlato, buď zodpovedná: John Wolfhooker v karanténe nahrali nový singel aj s klipom

HUDBA
Uložiť Uložené

Česko-slovenská formácia John Wolfhooker sa vracia s novinkou.

Na karanténu možno nadávať alebo ju využiť vo vlastný prospech. Možnosť B zvolila aj česko-slovenská formácia John Wolfhooker. Ak niekto očakával prílet ďalšieho singlu z na Anděla nominovaného albumu 313, zrejme ho skladba Damaged Goods prekvapí.

„Tesne pred začiatkom plošného obmedzenia pohybu sme sa ako kapela stretli, aby sme vyriešili prípravu live streamu, keď v tom sme si uvedomili, že sa nám do toho vôbec nechce a oveľa viac chceme skladať nové veci,“ prezrádza k impulzívnemu vzniku piesne spevák Martin Čupka.


„Vždy nás na hudbe najviac bavil jej vznik. Priebeh od nápadu po finálny mastering, riešenie vzťahov medzi jednotlivými nástrojmi a vychytávanie detailov,“ dodáva gitarista Rony Janeček, ktorý je ako už obvykle zodpovedný za mix inštrumentálnej časti nahrávky.

„Tentoraz sme našli kreativitu v obmedzení. Dali sme si na dokončenie skladby tri dni. Vrátane textu a nahranie inštrumentálu. A tak sa stalo. Skvelá skúsenosť!“ hodnotí tvorbu bubeník Adrian Janeček, ktorý sa postaral o vizuál ku skladbe od grafiky až po strih a post-produkciu videoklipu. Ten je možné zhliadnuť na YouTube. Kameru odšoféroval vrchný fotograf, mág a piaty člen kapely John Wolfhooker - Rusty Shepherd.

„Myslím, že obzvlášť vďaka zlepšujúcej sa schopnosti vnímania produkcie piesní každého z nás sa podarilo vytvoriť vec, ktorá (kiežby) vytvorila most medzi nulovým hudobným kompromisom z našej strany a rádiovým, mainstreamovo znejúcim svetom“ uzatvára spoveď basgitarista a spevák Filip Vlček. Ten si opäť vzal nastarosť zvukovú podobu vokálnej časti nahrávky.

Finálny sonický krok masteringovými čižmami urobil Acle Kahney z kapely Tesseract v štúdiu 4D Sounds v Milton Keynes.

Domov
Zdieľať
Diskusia