Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2020, 9:33
Čas čítania 0:31
Adam Novosad

Na Slovensku pribudlo 8 nových nakazených koronavírusom, 1 pacient zomrel

NEWS
Uložiť Uložené

Situácia na Slovensku sa aj naďalej vyvíja výborne.

Situácia v pandémii koronavírusu sa na Slovensku vyvíja nadmieru dobre. V posledných dňoch sme hneď dvakrát zaznamenali nulový prírastok nových nakazených, a tak začal predseda vlády Igor Matovič rozprávať aj o novej fáze otvárania ekonomiky spoločne s potenciálnym zrušením potreby nosenia rúšok. 

Aj dnešné čísla potvrdzujú nastolený trend. Na Slovensku sme za včerajšok otestovali 2 063 vzoriek, pričom registrujeme 8 nových nakazených. Na ochorenie Covid-19 u nás zomrel 1 človek, pričom 24 sa za uplynulých 24 hodín vyliečilo a 120 zostáva v nemocnici, čo je nárast o dvoch pacientov.

Odporúčané
Protestujúci na Floride drepovali pred súdom. Chcú, aby sa otvorili posilňovne Protestujúci na Floride drepovali pred súdom. Chcú, aby sa otvorili posilňovne 12. mája 2020, 7:53

Ak sa situácia bude aj naďalej vyvíjať rovnako sľubne, čoskoro by mohli naberať reálne kontúry aj plány ministerstiev zahraničných vecí našich susedov.

Tajomník nášho ministerstva Martin Klus načrtol, že by sme v prípade vyriešenia všetkých technických otázok mohli spoločne s Českou republikou vytvoriť „Mini Schengen“, kam by sa mohlo pridať aj Rakúsko.

Domov
Zdieľať
Diskusia