Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti VÚB.
7. mája 2020, 9:39
Čas čítania 2:44
Sponzorovaný obsah

Zasiahla ich extrémna chudoba a zdravotné pomôcky im vykúpila verejnosť. Ako pomôcť ľuďom s rakovinou počas pandémie?

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Prečo je práve teraz potrebné prejaviť voči onkologickým pacientom ešte viac našej kolektívnej podpory?

Dobrý anjel pomáha zvládať neľahkú situáciu aj onkologickej pacientke Alene. Je vdova a žije sama so synom. Na chemoterapiu dochádza týždenne zbernou sanitkou, kde sa vždy vezie aj niekto iný. V čakárňach je dnes menej ľudí, ale stále je to veľká skupina, s ktorou by sa nechcel stretávať v čase pandémie ani zdravý človek. Jej finančná situácia je veľmi zložitá, problémy násobí nízky príjem a vysoké náklady na doplatky za lieky a vitamíny. 

Zasiahla ich extrémna chudoba a zdravotné pomôcky im vykúpila verejnosť. Ako pomôcť ľuďom s rakovinou počas pandémie?
Zdroj: Dobrý anjel
Pomôž pani Alene a stovkám ďalších, ktorí si nevedia pomôcť sami 

Pandémia vniesla do mnohých rodín, ktoré už aj predtým bojovali s ťažkým ochorením, viaceré nové komplikácie. Okrem strachu o život, došlo aj k rušeniu mnohých vyšetrení a zákrokov. „Pre onkologických pacientov sa skomplikovali aj návštevy lekárov a sociálna doprava.  Zdravotné pomôcky, ktoré používali aj pred pandémiou, im zrazu vykúpila verejnosť,“ vysvetlila situáciu Ľudmila Kolesárová, zástupkyňa neziskovej organizácie Dobrý anjel, ktorá pracuje práve s týmito, v súčasnosti najohrozenejšími skupinami.


Navyše, rovnako ako choroba ohrozuje tieto rodiny aj chudoba. „Tieto rodiny boli často odkázané len na jeden príjem, keďže jeden rodič nepracoval kvôli ochoreniu a tento príjem im vypadol. Osamelí rodičia prišli o možnosť brigád, či si aspoň privyrobiť domácou prácou. Tak sa mnohé rodiny ocitli v extrémnej chudobe a prichádzajú doslova o svoju dôstojnosť,“ dopĺňa Ľudmila Kolesárová.

Práve systém Dobrý anjel tu dokáže sprostredkovať pomoc oboma smermi – tým, ktorí pomôcť chcú a najmä konkrétnym rodinám, ktorým túto podporu pravidelne mesačne prerozdeľuje. Ide o najefektívnejšiu možnú pomoc, je adresná a prostriedky sa dostanú k ľuďom rýchlo a v plnej výške. Hovorí sa – kto rýchlo dáva, dvakrát dáva a ak ide o ľudský život v existenčných problémoch, práve čas je veľmi dôležitým faktorom.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa DOBRÝ ANJEL (@dobryanjel),

Pomoc s kartou, ktorá ťa nič nestojí

Jedným zo spôsobov ako prispievať do Dobrého anjela je aj platba kartou, ktorá sa za tejto situácie stala najbezpečnejším spôsobom platby. Pomoc cez kartu do systému Dobrý anjel ťa osobne nestojí vôbec nič.

Zo všetkých mesačných platieb kartou za teba odvedie pomoc z vlastných zdrojov VÚB banka, ktorá ako jediná na Slovensku debetné karty Dobrý anjel pre svojich klientov vydáva. Stačí byť teda iba klientom VÚB, používať platobnú kartu a banka za to posiela svoj príspevok na podporu rodín v núdzi. 

Viac ako 450-tisíc eur

 „VÚB je najväčším prispievateľom pre Dobrého anjela, ktorý našim rodinám pomáha už 14 rokov. Ako banka spoločne so svojou Nadáciu VÚB za toto obdobie prispela rodinám chorých sumou viac ako 3,3 milióna eur,“ vysvetľuje Ľudmila Kolesárová z Dobrého anjela.

„Objem príspevkov od VÚB cez systém platobných kariet naakumulovaný za rok 2019 bol vyše 450-tisíc eur. To nám pomôže vykryť jeden celý mesiac pomoci pre úplne všetky rodiny v našom systéme. Tých je 3000, odporúčajú ich lekári po celom Slovensku a dostávajú mesačne pomoc okolo 150 EUR. Tento dar od VÚB tak dokážeme premeniť na obrovskú pomoc.“ VÚB banka prispieva touto formou rodinám, ktoré bojujú s ťažkou chorobou, v mene viac ako 60-tisíc majiteľov debetných kariet Dobrý anjel.

Hľadá sa 2020 Dobrých anjelov

„Partnerstvo s Dobrým anjelom je našou dlhodobou srdcovkou. Pretože vo VÚB veríme, že kde je srdce, tam je aj pomoc. A v týchto časoch cítime naše poslanie stáť pri tých najzraniteľnejších, o ktorých sa systém Dobrý anjel vytrvalo a so srdcom stará, ešte viac. Ďakujeme všetkým našim klientom, ktorí sú v tom s nami a chceme ich ubezpečiť, že ich využívanie kariet Dobrý anjel má skutočne zmysel,“  hovorí riaditeľka korporátnej a marketingovej komunikácie VÚB banky Martina Hrivnáková.

Práve teraz, na jar tohto špecifického roka, sa rozhodla VÚB banka spolu s organizáciou Dobrý anjel osloviť symbolicky ďalších 2020 ľudí s dobrým srdcom, ktorí sa rozhodnú stať členmi veľkej rodiny Dobrých anjelov. Banka ma pripravené ďalšie debetné karty s motívom Dobrého anjela, prostredníctvom ktorých chce vykonať ešte viac dobra. Ak si jej klientom, vystaví ich na požiadanie a zašle domov poštou. Viac informácií nájdeš na tejto stránke

Zasiahla ich extrémna chudoba a zdravotné pomôcky im vykúpila verejnosť. Ako pomôcť ľuďom s rakovinou počas pandémie?
Zdroj: VÚB

Dobrý anjel je pripravený zužitkovať pre rodiny, ktoré potrebujú finančnú podporu, aj tvoje osobné príspevky. „Chceme sa vopred poďakovať klientom VÚB banky ako aj všetkým ostatným dobrým ľuďom, ktorí prispievajú alebo sa rozhodnú práve teraz prispievať napríklad aj zriadením zaokrúhľovania svojich platieb cez internet banking, formou trvalého príkazu v banke alebo online príspevkami podľa svojho uváženia. Všetky tieto financie sú do posledného centu odovzdané tam, kde majú najväčší zmysel,“ uzatvára Ľudmila Kolesárová z Dobrého anjela.

Domov
Zdieľať
Diskusia