Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 22:08
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Slovensko uzavrie niektoré rómske osady, v ktorých sa vyskytuje koronavírus

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Igor Matovič a hlavný hygienik to oznámili na večernej tlačovej konferencii.

Hlavný hygienik Slovenskej republiky dnes na večernej tlačovej konferencii oznámil, že krajina bude zatvárať niektoré rómske osady. Na dodržiavanie karantény v osadách budú dohliadať profesionáli – armáda a polícia, ktorí by mali Rómom v osadách pomáhať v prípade problémov. 

Na Spiši je v súčasnosti už päť lokalít, kde sú pozitívne testovaní ľudia v osadách, povedal Igor Matovič po stretnutí so starostami. Patria medzi nich aj obce Žehra či Bystrany.

Podľa Igora Matoviča ide o veľmi špecifický jav, keďže sa na malom priestore vyskytuje veľký počet ľudí, a tak ide o bezpečnostné opatrenie, ktoré môže pomôcť prípadnému ďalšiemu šíreniu nákazy. Ľuďom v osadách odkazuje, že toto nie je nepriateľský akt, práve naopak.

Premiér povedal, že sa s nešpecifikovaným reťazcom dohodli, že budú môcť Rómovia nakupovať v kamiónoch, ktoré premenia na dočasné obchody.

Igor Matovič na nočnej tlačovej konferencii nechcel špecifikovať, koľko ďalších ľudí v osadách bolo pozitívne testovaných. „Zhodli sme sa na tom, že nechceme rozpútavať vášne. Kým sa pán hlavný nerozhodne inak, ostane to pod pokrievkou,“ povedal predseda vlády.

Domov
Zdieľať
Diskusia