Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. apríla 2020, 14:12
Čas čítania 3:25
Dominik Vetrák

7 najočakávanejších aprílových seriálov a filmov na streamovacích platformách

FILMY A SERIÁLY HBO PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Oplatí sa v apríli sledovať aj iné streamingové platformy ako Netflix?

Po 10 očakávaných seriáloch a filmoch, ktorých sa dočkáme v apríli na Netflixe, sme sa pozreli aj na programy ostatných veľkých streamovacích platforiem. Disney+ u nás stále nie je dostupné, a tak sa zameriame na HBO, Amazon Prime, Hulu, Apple TV+ a Quibi.

Quibi je nová streamingová platforma výhradne pre mobily, ktorá štartuje už 6. apríla. Filmy na nej budú rozdelené do maximálne 10 minútových častí, seriály zase do 5-8 minútových epizód. Quibi bude zatiaľ dostupné len v USA.

Na Amazon Prime si v apríli budeš môcť napríklad pozrieť The Lighthouse, ktorý sa u nás do kín minulý rok, bohužiaľ, nedostal, no a na Hulu zase oscarového víťaza Parazita. V článku si predstavíme len nové seriály či filmy, ktoré ešte inde nepremiérovali. 

Odporúčané
Netflix: 10 najočakávanejších filmov a seriálov v apríli Netflix: 10 najočakávanejších filmov a seriálov v apríli 30. marca 2020, 15:45

1. Bad Education – 25. apríl, HBO

Snímka je inšpirovaná skutočnými udalosťami. Frank Tassone (Hugh Jackman – X-Men) a Pam Gluckin (Allison Janney – I, Tonya) vedú úspešný školu na Long Islande. Tá dosahuje rekordné počty študentov, ktorých prijímajú na prestížne univerzity.

Čo sa týka školskej úrovne, smerujú na špičku v celej krajine. To všetko je však v ohrození, keď jedna zo študentiek vypátra spreneveru v rámci školy. Nakoniec vysvitne, že je vedenie zapletené do korupcie, ktorá trvá viac ako desať rokov. Frank a Pam sa zhodnú, že nič nesmie ohroziť to, čo vybudovali. Rozhodnú sa ututlať to za každú cenu.

Snímka má pozitívne ohlasy od recenzentov a novinárov, ktorí vyzdvihujú hlavne vynikajúce herecké výkony. Obaja herci (Jackman a Janney) v hlavných úlohách vraj podali najlepší výkon v celej hereckej kariére. Scenár napísal Mike Makowsky a réžie sa chopil Cory Finley (oceňovaná čierna komédia Thoroughbreds).


2. Run – 12. apríl, HBO

Ide o čiernu komédiu, za ktorou stojí Vicky Jones (Killing Eve) či Phoebe Waller-Bridge (tvorkyňa seriálu Fleabag a držiteľka mnohých ocenení Emmy). Hlavnými postavami príbehu sú Billy (Domhnall Gleeson) a Ruby (Merritt Wever). Tí sa pred 17 rokmi dohodli, že ak jeden druhému napíše správu so znením „Run“ (utekaj) a druhý na ňu odpíše rovnako, všetko hodia za hlavu, stretnú sa a precestujú spolu celé USA.

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Seriál bude mať 7 epizód, počas ktorých budeme bližšie spoznávať obe postavy aj ľudí, ktorých budú na svojej ceste stretávať. Nazrieme do ich minulosti, ale aj súčasnosti a ich životných problémov, kvôli ktorým sa obaja rozhodli nechať svoj život za sebou a utiecť. 

3. The Plot Against America – HBO

Nová miniséria od HBO začala ešte v marci, no väčšinu dielov vrátane finále uvidíme až v apríli. Dej vyrozpráva alternatívnu históriu na začiatkoch 50. rokov v USA. Zachytí najmä prezidentské voľby, v ktorých nevyhrá Roosevelt ani jeho vtedajší protikandidát Henry A. Wallace. Namiesto toho sa prezidentom stane Charles Lindbergh.

Ten bol v skutočnosti xenofób s mnohými neľudskými názormi. Po jeho alternatívnej výhre sa z USA stane fašistický svet. Príbeh vyrozprávajú očami židovskej rodiny z pracovnej vrstvy. Tvorcami seriálu sú Ed Burns a David Simon. Simon vytvoril legendárny seriál The Wire či The Deuce. V seriáli adaptoval príbeh z rovnomennej knihy Phillipa Rotha. Hlavné roly si zahrali Zoe Kazan, Morgan Spector, Winona Ryder a John Turturro.

4. Primal– 1. apríl, Amazon Prime

Prvého apríla vydal Amazon Prime nový diel z animovanej série Primal od televíznej stanice Adult Swim. Seriál sme ti odporúčali ešte minulý rok. Ide o 5-dielnu minisériu od Genndyho Tartarovskeho, režiséra trilógie Hotel Transylvánia. Ten v minulosti režíroval aj vynikajúceho Samurai Jack a postaral sa o pár epizód Clone Wars. Zatiaľ sme sa dočkali skvelých 5 epizód, ktoré rozprávajú príbeh z alternatívneho praveku.

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

Jeden z predchodcov ľudí sa v ňom spojí s mäsožravým dinosaurom v snahe prežiť nástrahy doby plnej smrti. Ide o brutálny seriál s úžasnou animáciou a mnohými originálnymi nápadmi. Primal je šialené, bizarné a nesmierne zábavné. Celej druhej série sa tak skoro zrejme nedočkáme, no nový diel veľmi potešil. 


5. What We Do in the Shadows – 16. apríl, Hulu

Televízna stanica FX (má na konte napríklad seriály Fargo, Atlanta či Legion) svoje seriály ponúka streamovacej platforme Hulu. A tak sa na Hulu v apríli dočkáme aj premiéry 2. série skvelého humorného seriálu What We Do in the Shadows o vlkolakoch a upíroch. Seriál paroduje mnohé upírske klišé a stereotypy a vtipným spôsobom zobrazuje ich komunitu, spoločenské zvyky a spolunažívanie. Odporúčame pozrieť si aj film, ktorý natočil Taika Waititi (Thor: Ragnarok, JoJo Rabbit). 

6. Most Dangerous Game – 6. apríl, Quibi

Dodge Maynard (Liam Hemsworth) je oddaný a milujúci manžel. Jedného dňa mu však diagnostikujú smrteľnú a nevyliečiteľnú chorobu. Zúfalý hľadá spôsoby, ako ochrániť a finančne zabezpečiť svoju tehotnú manželku ešte pred tým, ako zomrie.

Prihlási sa tak do nebezpečnej hry, v ktorej ho budú loviť nájomní zabijaci po dobu 24 hodín. Za každú prežitú hodinu vyplatia jeho manželke milión dolárov. Pôjde o dystopický akčný thriller a okrem Liama Hemswortha si zahral aj skvelý Christoph Waltz. 

7. Defending Jacob – 24. apríl, Apple TV+

Chris Evans sa vžije do roly otca skúšaného osudom. Asistent okresného prokurátora Andy Barber čelí ťažkému rozhodnutiu. Bude skvelým otcom, alebo správnym mužom a zamestnancom? Jeho syna Jacoba totiž obvinia a zatknú pre vraždu. Na obeti, jeho spolužiakovi, našli jeho odtlačky prstov a ďalšie dôkazy, ktoré ho usvedčujú. 

Jacobova rodina ale verí v jeho nevinu a obzvlášť jeho otec je odhodlaný urobiť čokoľvek, aby zistil pravdu. Aj keď pri tom poruší zákon, svoje vlastné pravidlá a hodnoty. Defending Jacob je miniséria natočená podľa rovnomenného knižného bestselleru a okrem Chrisa Evansa uvidíme hercov, ako: Michelle Dockery, Jaeden Martell, Pablo Schreiber, Sakina Jaffrey či J. K. Simmons.

Domov
Zdieľať
Diskusia