Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. marca 2020, 11:41
Čas čítania 0:52
Jakub Paulík

Marian Kočner je obvinený v kauze Technopol, o ktorej písal už Ján Kuciak

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

NAKA proti Kočnerovi vzniesla obvinenie.

Podľa informácií portálu Aktuality.sk mal vyšetrovateľ NAKA vzniesť obvinenie voči Marianovi Kočnerovi, ktoré sa týka kauzy Technopol. Situácia sa pre Kočnera čoraz viac zhoršuje. Ešte len nedávno ho neprávoplatne odsúdili na 19 rokov za mrežami (kauza zmenky), a čaká aj na rozsudok v prípade objednávky vraždy investigatívca Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Kuciak o spojení Mariana Kočnera a kauzy Technopol písal už v roku 2017. Upozorňoval na to, že spoločnosť za podozrivých okolností prevzali ľudia blízki osobe Mariana Kočnera. Členka predstavenstva Denisa Páveková mala v roku 2016 protiprávne získať akcie spoločnosti. V spolupráci s ďalšími osobami bol z firmy odcudzený majetok v hodnote 20 miliónov eur.

NAKA vo veci okrem Kočnera obvinila po novom aj bývalého predsedu predstavenstva Technopolu Jozefa Dučáka. Ako informujú Aktuality, v kauze majú byť ďalej obvinení Andrej Šabík (jeho firma nadobudla majetok Technopol Servis), Peter Horváth (na jeho s.r.o. prešiel majetok TS) a spomínaná Denisa Pávková (obvinená z krádeže akcií).

Odporúčané
10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 6. októbra 2019, 11:33

S informáciou o tom, že Kočner stojí za celou operáciou, sa mal priznať aj Pavelovi Pávekovi, ktorý dlhé roky pôsobil vo vedení firmy. Okrem toho sa mu pochválil, že má pod palcom prokuratúru, políciu či súdy.

Pripomeňme si, že len nedávno NAKA zadržala 13 sudcov, z ktorých viacerí boli spájaní práve s kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom. Niektorých z nich mal Kočner údajne cez bývalú štátnu tajomníčku na ministerstve spravodlivosti Moniku Jankovskú priamo úkolovať.

Odporúčané
13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 13 sudcov a Marian Kočner v putách: Koho dnes NAKA predviedla na výsluch? 11. marca 2020, 17:16
Domov
Zdieľať
Diskusia