Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2020, 12:03
Čas čítania 1:14
Tímea Krauszová Tina Hamarova

„Rúška si ľudia musia zohnať sami.“ Pellegrini oľutoval svoje tvrdé slová zo soboty a ľudí povzbudzuje, aby zatiaľ improvizovali

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO RUSKO
Uložiť Uložené

Od pondelka chce vláda distribuovať jednorazové rúška predovšetkým zdravotníkom, potom seniorom.

V sobotu na briefingu premiér Peter Pellgrini povedal, že občania sa nemôžu spoliehať na to, že im rúška zabezpečí štát a mali by si ich zohnať sami. „Som veľmi rád, že konečne sa v uliciach objavili tie státisíce ochranných pomôcok, ktoré boli húfne vykúpené občanmi,“ podotkol.

Dnes v relácii TA3 V politike uznal, že jeho slová zneli tvrdo a povzbudil ľudí, aby si ušili svoje rúška, ktoré je možné opakovane dezinfikovať a používať.  Na margo svojich včerajších slov povedal, že jednoducho chcel, aby sa ľudia aj firmy snažili zaobstarať si ochranu aj sami. Od pondelka sa vláda chystá distribuovať jednorazové rúška, primárne zdravotníckemu personálu a následne k seniorom, ktorí sú napríklad v domovoch dôchodcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia