Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah Technickej univerzity vo Zvolene.
11. marca 2020, 8:20
Čas čítania 0:45
Sponzorovaný obsah

Ako vyzerá štúdium na Technickej univerzite vo Zvolene? Denisa pílila drevo a navštívila virtuálny les

REFRESHER
Uložiť Uložené

Na štyroch fakultách a jednom univerzitnom študijnom odbore nájdeš veľké možnosti uplatnenia a zaujímave štúdium.

Technická univerzita vo Zvolene je škola, ktorá rozvíja technické bádanie. Rozširuje tak tvoje možnosti kvalitného štúdia v tomto obore na Slovensku.

Naša moderátorka Denisa túto školu navštívila. Našla na nej štyri fakulty a jeden univerzitný študijný odbor. Na Lesníckej fakulte dostaneš okrem vzdelania v oblasti lesníctva a poľovníctva aj možnosť študovať arboristiku a komunálne lesníctvo. Je jediná svojho druhu na Slovensku a nájdeš na nej ťažbový trenažér či virtuálny 3D les, ktorý simuluje dôsledky tvojich zásahov. 

 

Drevárska fakulta ti dá ako študentovi dobré uplatnenie. S titulom z Drevárskej fakulty sa môžeš zamestnať odborník na spracovanie dreva ale aj ako konštruktér drevených stavieb, pracovník protipožiarnej ochrany, manažér alebo dizajnér. Fakulta ekológie a environmentalistiky učí študentov, ako pristupovať k ekológií a vychováva profesionálnych ochrancov prírody, krajinárov, forenzných kriminalistov či environmentálnych inžinierov. Tieto témy neboli snáď nikdy aktuálnejšie. V dobe globálneho otepľovania a plastov vo svetových oceánoch či odlesňovania naberá na význame.

Na Fakulte techniky zas nájdeš štúdium zamerané na strojárenský a automobilový priemysel, lesnícku a výrobnú techniku. Univerzita ponúka aj univerzitný študijný  program Ekonomika a manažment prírodných zdrojov, kde sa budeš venovať zelenej ekonómii ako aj klasickým ekonomickým témam. Ak ťa táto škola zaujala, na štúdium sa môžeš prihlásiť aj elektronicky. Veľa šťastia!

Domov
Zdieľať
Diskusia