Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2020, 8:13
Čas čítania 6:15
Viktor Kniš

Záznam posledného dňa súdu s Kočnerom a Ruskom: Rozsudok – vinní, obaja dostali 19-ročný trest

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta obžalovaným navrhol 20-ročný trest vo väzení s maximálnym stupňom stráženia.

• Marian Kočner a Pavol Rusko sú vinní, predseda senátu obom vymeral trest na 19 rokov vo väzení s maximálnym stupňom stráženia, Kočner dostal aj peňažný trest 10-tisíc eur

11:40 – Ukončujeme živú reportáž, ďakujeme za pozornosť. 

11:38 – Právny zástupca Pavla Ruska Marek Para potvrdil, že určite podajú odvolanie.

11:35 – Právny zástupca Markízy Daniel Lipšic tvrdí, že dnes je dobrý deň pre spravodlivosť. Všetci, ktorí si do dnešného dňa mysleli, že stoja nad zákonom, dostali ráznu odpoveď od Špecializovaného trestného súdu, myslí si. Dodáva, že si nevie predstaviť, že by v prípade odvolania Najvyšší súd rozhodol inak, ako dnes Klemaničov senát. 

11:30 – Prokurátor, právni zástupcovia poškodenej televízie Markíza, ani obhajca Kočnera sa zatiaľ nevyjadrili, či podajú odvolanie, ak by sa tak stalo podľa Šantu odvolacie konanie na Najvyššom súde môžeme očakávať na konci leta, alebo začiatkom jesene. S rozsudkom je spokojný. 

11:20 – Predseda súdu ukončil hlavné pojednávanie. 

11:17 – „Bol tu návrh na peňažný trest 300-tisíc.“ hovorí ďalej Klemanič. Nakoniec však nevedel súd vyhodnotiť, nakoľko je Kočner bohatý a nemohol to posudzovať na základe medializovaných informácií. Súd pre to uložil Kočnerovi peňažný trest 10-tisíc eur, ktorý považuje za primeraný a vymožiteľný. 

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

11:15 – Predseda senátu tvrdí, že sa súd zamýšľal nad rozdielnymi trestami pre Ruska a Kočnera, nakoniec však nebolo možné určiť, kto je zodpovedný viac a kto menej. Pri výške trestu zohľadňoval súd aj hodnotu zmeniek. 69 miliónov okomentoval ako „nehorázne sumy.“

11:14 – Rozsudok nie je právoplatný, Marian Kočner aj Pavol Rusko sa odvolajú a konanie bude pokračovať na Najvyššom súde.

Záznam posledného dňa súdu s Kočnerom a Ruskom: Rozsudok – vinní, obaja dostali 19-ročný trest
Zdroj: TASR - Michal Svítok

11:13 – Aj desiatky dopravných priestupkov svedčia o povahe, hovorí ďalej Klemanič. Komentuje poľahčujúce a priťažujúce okolnosti a dodáva, že trest sa nachádza v právnej kvalifikácii, ktorá bola v tomto prípade určená. 

11:10 – Na záver ešte Klemanič skonštatoval, že zmenky nikto nevidel a to, že sa niečo v závere tesne pred rozusudkom objavilo na sociálnej sieti, nič nemení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia