Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2020, 16:03
Čas čítania 1:21
Tímea Krauszová

Thajský vojak strieľal na bezbranných civilistov na uliciach, zomrelo už aspoň 12 ľudí

NEWS THAJSKO
Uložiť Uložené

Vojak najskôr zaútočil na svojho nadriadeného, ktorého zastrelil.

Aktualizované 8.2.2020 o 19:25: Podľa BBC thajský minister zdravotníctva potvrdil 20 mŕtvych: 16 zahynulo na mieste streľby a ďalší štyria po prevoze do nemocnice. Až 31 ľudí sa zranilo, z toho 10 sú v kritickom stave. Na mieste je matka vojaka, ktorá ho presviedča, aby sa vzdal. Z budovy postupne evakuujú ľudí, z tých, ktorí sa už dostali von, viacerí svedčia o štyroch výstreloch. Celé tri hodiny sa schovávali pod stolom v reštaurácii na druhom poschodí nákupného centra.

Vojak vyzbrojený samopalom v thajskom meste Kchórát v priebehu dnešného dňa strieľal na niekoľkých miestach, vrátane nákupného centra. Zastretlil a zranil množstvo ľudí a na sociálnych sieťach už kolujú jeho fotky aj videá. Niektoré z nich nahral online on sám, píše BBC.

Ukradol zbraň a začal strieľať na ľudí

Podľa britského média vojak najskôr zaútočil na svojho nadriadeného, ktorého zastrelil. Potom ukradol zbraň a muníciu z vojenského tábora. Začal strieľať na verejnosti, najskôr v okolí budhistického chrámu a potom aj pri nákupnom centre.

Domov
Zdieľať
Diskusia