Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2020, 17:33
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

U dvoch Nemcov evakuovaných z Číny potvrdili koronavírus. Nakazených presunuli do karantény

NEWS
Uložiť Uložené

Nákaza sa objavila už aj v Nemecku.

Nemecký špeciál evakuoval takmer 130 ľudí z čínskeho mesta Wu-chan, v ktorom vypukol nový druh koronavírusu na letisko vo Frankfurte nad Mohanom. Po lekárskych prehliadkach však 115 z nich transportovali do kasární v meste Germersheim, kde strávia dva týždne v karanténe. Až u dvoch osôb potvrdili nákazu.

Ako uvádza nemecký denník Bild, drvivá väčšina z nich boli Nemci a 26 osôb členovia ich rodín predovšetkým čínskej národnosti. Desiatky z evakuovaných tvoria deti. Dvoch ľudí, u ktorých potvrdili koronavírus označený 2019-nCoV spôsobujúci pľúcne ochorenia, umiestnili v Germersheime do izolácie.

Čaká sa na ich presunutie na Univerzitnú kliniku vo Frankfurte nad Mohanom. Úrady však predtým, ako by sa rozšírila neopodstatnená panika, zdôrazňujú, že obyvatelia nemeckého mesta nie sú vystavení žiadnemu nebezpečenstvu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia