Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2020, 11:50
Čas čítania 4:26
Dominik Vetrák

Týchto 10 filmov rozvíri v roku 2020 vody filmografie. Hollywoodske blockbustery by si ale medzi nimi hľadal len ťažko

Týchto 10 filmov rozvíri v roku 2020 vody filmografie. Hollywoodske blockbustery by si ale medzi nimi hľadal len ťažko
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Človek nežije len hollywoodskymi trhákmi. Zaujímavé kúsky na nás čakajú aj v nezávislých vodách.

Tento rok nás v kinách čakajú najrôznejšie kinohity a blockbustery. Okrem nich tu však máme aj menej nápadné snímky, ktorým sa oplatí venovať pozornosť, hoci sa nezriedka do našej distribúcie ani nedostanú.

Uvidíme, ako to bude v prípade týchto 10 filmov. Dali sme pre teba dohromady desiatku projektov, ktoré rozhodne majú potenciál vyraziť dych každému milovníkovi artových či nezávislých snímok. 

First Cow (r. Kelly Reichardt)


Režisérka Kelly Reichardt už má na svojom konte viacero výborných filmov. Doručila nám už perfektné minimalistické drámy ako Stará radosť, Wendy a Lucy či Nočné pohyby. V roku 2020 dorazí na plátna kín jej novinka First Cow. Reichardt aj tentokrát napísala scenár so svojím častým spolupracovníkom Jonathanom Raymondom. Napokon, príbeh je založený na jeho románe The Half Life.


V hlavných úlohách uvidíme Johna Magaro, Orian Lee, René Auberjonois, Tobyho Jonesa, Ewena Bremnera, Scotta Shepherda či Garyho Farmera. Príbeh nás zavedie na Divoký západ, kde sa osamelý cestovateľ pridá ku skupine predavačov kožušín a spriatelí sa s čínskym prisťahovalcom.

Snímka si odbila slávnostnú premiéru na festivale v Telluride a do širokej americkej distribúcie sa dostane 6. marca 2020 pod hlavičkou štúdia A24. Doterajšie ohlasy kritikov sú priaznivé, takže sa rozhodne tešíme.

On The Rocks (r. Sofia Coppola)

Svojou novinkou sa tento rok prihlási aj talentovaná Sofia Coppola. Jej dramédiu On The Rocks bude distribuovať vyššie spomenuté štúdio A24. Príbeh sa bude točiť okolo mladej matky, ktorá sa snaží nájsť cestu k svojmu starnúcemu otcovi, nepoučiteľnému sukničkárovi.


Hlavné úlohy si strihnú Rashida Jones, Bill Murray, Marlon Wayans, Jessica Henwick, Jenny Slate či Barbara Bain. Presný dátum premiéry zatiaľ nepoznáme, ale je isté, že film bude mať svoju americkú premiéru v priebehu tohto roku, pravdepodobne na nejakom filmovom festivale.

Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020
Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020 Zdroj: Netflix

The French Dispatch (r. Wes Anderson)

Všetci milovníci indie filmov sa v priebehu roka môžu tešiť aj na novinku od režiséra Wesa Andersona, ktorý má na svojom konte filmy, ako The Grand Budapest Hotel či Moonrise Kingdom. V romantickej komédii The French Dispatch sa ocitneme vo fiktívnom francúzskom meste 20. storočia, kde americký novinár vo svojom časopise publikuje sériu príbehov.


V novom Andersonovom filme nebude núdza o množstvo známych tvárí, tak ako sme u neho zvyknutí. Vo French Dispatch sa predvedie Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Kate Winslet, Bill Murray, Jason Schwartzman, Léa Seydoux, Adrien Brody, Willem Dafoe, Elisabeth Moss, Owen Wilson, Christoph Waltz, Tilda Swinton alebo Benicio Del Toro. Informácia o presnom dátume premiéry sa k nám zatiaľ nedostala.

Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020
Emotívne drámy aj pozoruhodné fantasy. Prinášame ti 10 najočakávanejších menej známych a nezávislých filmov roku 2020 Zdroj: Fox Searchlight Pictures


Nomadland (r. Chloe Zhao)

Mimoriadne talentovaná režisérka Chloé Zhao sa v roku 2017 blysla famóznou drámou The Rider a momentálne nakrúca marvelovku Eternals. Ešte predtým však do kín dorazí jej komornejšie ladená dráma Nomadland.

Domov
Zdieľať
Diskusia