Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2020, 10:28
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Polícia vyšetruje prípad utýraného psíka v Košiciach. Za ohavný trestný čin hrozí páchateľovi väzenie

NEWS
Uložiť Uložené

V jednej z mestských častí Košíc bolo nájdené uhynuté zviera, ktoré podľahlo zraneniam. Polícia pátra po páchateľovi.

Smutný pohľad sa naskytol niektorým Košičanom, ktorí boli svedkami nálezu tela utýraného psíka v jednej z mestských častí. Na sociálnej sieti o ohavnom čine informovala odchytová organizácia Odchyt Zvierat Košice. Prípadom sa už začala zaoberať aj polícia, ktorá na prípade intenzívne pracuje a zároveň v tejto súvislosti rozbehla trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat.

Pes podľahol zraneniam, ktoré mu neznámy páchateľ spôsobil. Následne našli ochranári zviera v ľadovej vode.

Odporúčané
„Ľudský vek“ psa vraj nezistíš tak, že ten skutočný vynásobiš siedmimi. Vedci zistili, ako ho vypočítať presne „Ľudský vek“ psa vraj nezistíš tak, že ten skutočný vynásobiš siedmimi. Vedci zistili, ako ho vypočítať presne 21. novembra 2019, 18:07

Aktuálne prebieha vyšetrovanie a polícia ráta s tým, že páchateľa nájde: „Zabezpečujeme všetky potrebné dôkazy na to, aby mohol byť tento ohavný čin v čo najkratšom čase objasnený a jeho hlavný aktér za to dostal spravodlivý trest,“ píšu policajti na sociálnej sieti. Ďalšie podrobnosti vzhľadom na citlivosť prípadu zatiaľ nezverejňujú. 

V roku 2019 bol už za podobný prípad odsúdený 30-ročný muž, ktorý sa nakoniec priznal, uzavrel dohodu o vine a treste a súd mu udelil 2 roky za mrežami. Zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová vtedy síce tvrdila, že ide skôr o výnimku, zdá sa však, že Slováci sa k domácim miláčikom nenaučia správať, kým si nebudú vedomí toho, čo im za takéto chovanie hrozí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia