Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2019, 9:09
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Prešovskú bytovku zničenú výbuchom dnes definitívne celú zbúrajú. Megabager ju zrovná so zemou

NEWS
Uložiť Uložené

Potvrdil to po druhom dni demolačných prác statik Jozef Polák. Primátorka opísala, že pri rozoberaní jednej časti bytovky sa pohybujú aj rozsypávajú úplne iné časti.

Prešovský panelák na Mukačevskej 7, v ktorom 6. decembra o 12:12:52 explodoval plyn a následne sa spustil aj obrovský požiar, zbúrajú kompletne celý. Potvrdil to po druhom dni demolačných prác statik Jozef Polák.

Špecializovaná stavebná firma z Českej republiky chce likvidačné práce ukončiť v stredu, kedy by mala byť bytovka definitívne zrovnaná so zemou. Toto rozhodnutie v predstihu schválili aj majitelia bytov na schôdzi jednohlasne v prípade, ak si to bude vyžadovať situácia. 

Odporúčané
Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete 16. decembra 2019, 18:26

„Keď sme búrali horné časti, ktoré boli poškodené požiarom, všetko sa zosypávalo dole. Došlo k ďalším prepadom stropov, takže sme zvolali krízový štáb na rýchlu obhliadku. Definitívne sme rozhodli, že nie je čo zachraňovať a je to také poškodené, že jednoducho 'ideme dole'. Zo statického hľadiska nie je o čom,“ povedal Polák.

Tieto slová potvrdila aj primátorka mesta Prešov, ktorá bola počas demolácie na mieste prítomná: „Naozaj sme boli svedkami toho, že keď z jednej strany stroj berie, tak sa vlastne sypú úplne iné časti. Takisto naozaj poškodené boli aj nižšie poschodia – boli plné sute a rôznych materiálov, ktoré padali z vyšších poschodí. Dnes vieme, že musí ísť preč celá bytovka,“ uviedla v oficiálnom stanovisku.

Prešovkskú bytovku zničenú výbuchom definitívne zbúrajú celú
Prešovkskú bytovku zničenú výbuchom definitívne zbúrajú celú Zdroj: TASR - Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia