Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 15:24
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Elon Musk vyhral súd s jaskyniarom, ktorého v minulosti označil za pedofila. Ten žiadal odškodné 190 miliónov dolárov

NEWS ELON MUSK
Uložiť Uložené

Jaskyniar tvrdil, že Muskov výrok poškodil jeho povesť.

Americký filantrop a podnikateľ Elon Musk vyhral súdny spor s britským jaskyniarom a potápačom Vernonom Unsworthom, ktorého minulý rok označil za pedofila. Šéf Tesly a SpaceX totiž svoje slová mierené proti Vernonovi nemyslel ako poukázanie faktov či obvinenie z pedofílie, ale len ako urážku. 

Ako informuje BBC, britský jaskyniar žiadal odškodné vo výške 190 miliónov dolárov. Tvrdil, že Muskov výrok poškodil jeho povesť. Súdna porota však vzniesla rozsudok v jeho neprospech. Musk sa po skončení súdneho procesu nechal počuť, že jeho viera v ľudstvo sa opäť obnovila.

Odporúčané
Elon Musk nazval britského potápača pedofilom. Súd odhalil, že si naňho najal súkromného detektíva Elon Musk nazval britského potápača pedofilom. Súd odhalil, že si naňho najal súkromného detektíva 17. septembra 2019, 11:44

Celé to začalo tým, keď pred vyše rokom na 18 dní uviazli v zatopenej jaskyni Tham Luang chlapci z thajského futbalového tímu spolu so svojím trénerom. Vernom sa v tom čase podieľal na ich záchrane. 

K záchrannej akcii sa však chcel pripojiť aj CEO Tesly Elon Musk. Milionár prišiel s plánom zostrojiť miniatúrnu ponorku, schopnú deti bezpečne vyniesť na povrch. Stroj nakoniec inžinieri z jeho firiem SpaceX a The Boring Company aj reálne postavili a priviezli na miesto nešťastia, no úrady ho odmietli a označili ako nepraktický.

Jaskyniar a potápač Unsworth, ktorý dlhodobo žije Thajsku a miestny jaskynný komplex dobre pozná označil Muskov plán za marketingový ťah a čistú snahu Američana sa zviditeľniť, bez reálnej šance na úspešné vytiahnutie skupiny. 

Muskovo ego takéto spochybňovanie zrejme neunieslo a na svojom Twitteri Unswortha nazval pedofilom. Brit samozrejme neváhal a Muska za jeho tvrdenia zažaloval.

Domov
Zdieľať
Diskusia