Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 15:56
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Žena z poškodenej bytovky v Prešove po explózii: Susedia hovorili, že sa počas prác na oprave poškodili rozvody plynu

NEWS
Uložiť Uložené

Záchranné zložky hlásia už päť mŕtvych, Korzáru sa podarilo získať prvé výpovede svedkov nešťastnej udalosti.

Denník SME zverejnil prvé výpovede svedkov nešťastnej udalosti v Prešove. „Na deviatom poschodí sme zacítili plyn a telefonovali sme so susedou našim manželom, ja som svojho stiahla z práce. On išiel ešte susedu upokojiť. Susedia hovorili, že sa počas prác na oprave poškodili rozvody plynu,“ prezradila pre Korzár žena z paneálku, ktorý postihla explózia plynu.

Odporúčané
AKTUALIZOVANÉ: Pri explózii v Prešove zahynuli minimálne piati ľudia, zranených stále pribúda AKTUALIZOVANÉ: Pri explózii v Prešove zahynuli minimálne piati ľudia, zranených stále pribúda 6. decembra 2019, 14:29

Podľa dostupných informácií zatiaľ zahynulo päť osôb a zachranné zložky hlásia aj ďalších 40 zranených. V pohotovosti sú záchranári z celého východu aj armáda a pomoc poskytuje každý, kto môže. Zo sociálnych sietí polície sa dozvedáme, že sa na príjem pripravuje aj budova prešovského Červeného kríža, útočisko nájdu ľudia aj v blízkej škole, kde rovnako vybila explózia okná ešte počas vyučovania. Deťom sa, našťastie, nič nestalo a učitelia okamžite volali rodičom, aby ich odviedli domov. 

Pamätník Roland Wittner uviedol, že zhruba pred 40 rokmi v tej istej bytovke horelo. Tiež tak vysoko. Býval vo vedľajšom vchode, kde bol teraz pozrieť mamu, tá je v poriadku, informuje ďalej Korzár

„Prišla som domov po nočnej a ďalších vybavovačkách v meste. Keď som prichádzala, robotníci kopali pri bytovke diery. Vo vchode bolo veľmi cítiť plyn, tak som sa vrátila a upozornila robotníkov. Povedali mi, že je to pod kontrolou a jeden z nich išiel so mnou do bytu. Tam plyn nebolo cítiť, tak som si išla ľahnúť po nočnej,“ povedala Korzáru svedkyňa tragédie Silvia Hrebenárová.

Článok budeme aktualizovať o ďalšie vyjadrenia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia