Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 14:29
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

AKTUALIZOVANÉ: Pri explózii v Prešove zahynuli minimálne piati ľudia, zranených stále pribúda

NEWS
Uložiť Uložené

Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby potvrdila prvé obete tragédie na východe Slovenska.

Podľa najnovších informácií denníka SME na mieste tragickej nehody v Prešove po explózii plynu v paneláku zahynuli minimálne štyria ľudia. Potvrdila to Alena Krčová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Počet zranených nevedia zatiaľ určiť, pretože pribúdajú a hasičské zložky robia všetko pre to, aby čo najskôr všetkých evakuovali. 

Odporúčané
Prvé fotky z miesta explózie plynu v Prešove zachytávajú rozpadajúci sa panelák aj ľudí na balkónoch v snahe zachrániť sa Prvé fotky z miesta explózie plynu v Prešove zachytávajú rozpadajúci sa panelák aj ľudí na balkónoch v snahe zachrániť sa 6. decembra 2019, 13:29

Podľa informácií záchranné tímy evakuujú aj blízke okolie. „Obyvatelia sú evakuovaní do škôl v blízkom okolí. Na príjem evakuovaných sa pripravuje aj budova Červeného kríža,“ píše polícia na sociálnej sieti. Zároveň žiada obyvateľov mesta Prešov, aby sa nesnažili presúvať autami, keďže kvôli explózii kolabuje doprava a na miesto sa nemôžu dostať ďalší záchranári.

Internetom koluje aj video od ľudí stojacich v blízkosti, ktoré zachytáva pád jedného človeka z balkóna. Video z logických dôvodov nezverejňujeme. 

Aktualizované 14:45

Zasahujúci hasiči na mieste udalosti práve potvrdili piatu obeť udalosti. Na mieste a v okolí výbuchu pomáha viac ako ako 60 profesionálnych a 25 dobrovoľných hasičov, informuje HaZZ.

Aktualizované 15:35

Nešťastie si zatiaľ podľa záchrannej zdravotnej služby vyžiadalo viac ako 40 zranených.

Správu budeme aktualizovať. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia