Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 18:34
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dievčatko v Indii, pochované zaživa, vážilo cez 1 kilogram. Zakopané mohlo byť 3 až 4 dni, tvrdí jeho doktor. Našťastie prežilo

NEWS
Uložiť Uložené

Rodičov dieťaťa sa polícii nepodarilo doposiaľ vypátrať.

Istý Ind pochovával svoje dieťa, ktorého sa narodilo mŕtve, pričom náhodou narazil na zaživa zakopané dievčatko. Po tom, ako sa s lopatou dostal do hĺbky zhruba 90 centimetrov, zasiahol hlinenú nádobu. V nej sa nachádzalo dieťa, ktoré sa ihneď rozplakalo, informuje BBC.

Podľa doktorov išlo o predčasne narodené dieťa, ktoré po privezení do nemocnice vážilo len 1,1 kilogramu. Dievčatko bolo podchladené a už od prvého pohľadu mohli lekári usúdiť, že jeho zdravotný stav nie je vôbec priaznivý.

Takmer 2 mesiace od incidentu je už ale podľa vyjadrenia pediatra Ravi Khanna úplne zdravá a váži zhruba 2,57 kilogramu. Polícia jej rodičov doposiaľ nevypátrala a po zákonnej dobe bude nakoniec dieťa pridelené na adopciu.

Podľa doktora Khanna mohlo byť dievča zakopané aj 3-4 dni. Deti sa totiž rodia s malou vrstvou tuku v oblasti brucha, stehna a líc, vďaka čomu môžu na týchto zásobách krátku dobu prežiť. 

BBC však spomína názor iných expertov, podľa ktorých bola zaživa pochovaná maximálne 2 až 3 hodiny, pričom by už nevydržala viac než do dvoch hodín. Kyslík sa podľa nich mohol k dieťaťu dostať z hlinenej nádoby kvetináča alebo cez uvoľnenú pôdu.

Domov
Zdieľať
Diskusia