Frittata, inak povedané "to, čo dom dal" zaliate vajíčkami. Jednoduché a chutné jedlo, ktoré si skrátka zamiluješ.
Frittata. Neznámy pojem? Tak ti predstavujeme úžasné a jednoduché jedlo, pri ktorom sa fantázii medze nekladú. Základom sú len rozšľahané vajíčka s mliekom, zvyšok ingrediencií je len na tebe a obsahu tvojej chladničky. My sme použili overenú a chutnú kombináciu - rajčiny, mozzarellu a bazalku. Parádny je aj špenát, šunka, brokolica, cibuľka či rôzne druhy syrov. Vychutnať si ju môžeš ako ľahké hlavné jedlo či raňajky. Najlepšie chutí ešte čerstvá s roztápajúcim sa syrom.
INGREDIENCIE
8 vajíčok
100 ml mlieka
200 g rajčín
100g mozzarelly (my sme použili nízkotučnú, no záleží na tvojich preferenciách)
soľ
korenie
čerstvá bazalka
POSTUP
Vajíčka rozšľaháme s mliekom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vajíčkovú zmes vlejeme do zapekacej misy (priemer 24cm ) a naukladáme plátky rajčín, mozzarelly a čerstvú bazalku. Pečieme na 170°C približne 15 minút (Frittatu treba počas pečenia priebežne sledovať a nepiecť ju príliš dlho lebo bude vo vnútri suchá).
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok (celú frittatu rozkrájame na 8 častí)
Kalórie: 106
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 2 g
Tuky: 7 g
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.