Nadýchané a vláčne keksíky s nízkym obsahom sacharidov, ktorých chuť si hneď obľúbiš.
Základnou ingredienciou týchto keksíkov je kokosová múka. Má nižší obsah sacharidov, vyšší podiel bielkovín a zdraviu prospešných tukov. Jej hlavnou prednosťou je vysoký obsah vlákniny, v 100g sa jej nachádza až 33g, teda trojnásobne viac ako v ovsených vločkách. Kokosová múka je vhodná aj pre celiatikov a chutí skrátka neodolateľne. Má jemnú vanilkovú arómu a sladkastú chuť. My si z nej pripravíme mäkučké a jednoduché keksíky hotové za pár minút. Ak by sme chceli ešte znížiť podiel sacharidov, môžeme med nahradiť napríklad proteínom, ktorý keksíky taktiež dosladí a naviac zlepší hodnoty bielkovín v recepte. To už necháme na vašich preferenciách. Tento recept je vhodný pre celiatikov a taktiež pre ľudí s intoleranciou na laktózu.
INGREDIENCIE
50g kokosovej múky
30g mletých orechov (mandle,vlašské orechy)
2 vajíčka
50ml vody
30g BIO panenského kokosového oleja
20g kvalitnej horkej čokolády
1/2 ČL vanilkového extraktu
1/4 ČL prášku do pečiva
1-2 PL medu
POSTUP
V miske zmiešame kokosovú múku s mletými orieškami a práškom do pečiva. V druhej miske zmiešame kokosový olej s vajíčkami, vanilkovým extraktom, vodou a medom. Mokré suroviny vlejeme do suchých a vytvoríme tuhšie cesto. Čokoládu nakrájame na malé kúsky a vmiešame. Rukou tvoríme guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaným papierom na pečenie. Guľôčky potom mierne pritlačíme rukou, aby sme z nich vytvorili keksíky. Pečieme 12 minút na 200°C.
Kokosové produkty KOSPA použité v tomto recepte si môžete kúpiť v slovenských obchodoch DM drogérie vo vašom meste. A nezabudnite, ak sa vám recept podarí, sledujeme hashtag #fitcult na Instagrame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na 1 keksík, z celého množstva ich vyjde 18)
Kalórie: 55
Bielkoviny: 2g
Sacharidy: 3g (z toho 1g vláknina)
Tuky: 4g