Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 11:49
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Úmyselné podpálenie 11-ročného chlapca v Smižanoch sa nepotvrdilo, chlapci sa hrali s horľavinou

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia o prípade informovala včera, Slováci sa v komentároch opustili. Riešiť ich bude NAKA.

Včera polícia na svojom Facebooku informovala o tom, ako 14-ročný chlapec údajne podpálil 11-ročného chlapca. Dnes polícia spresnila, čo sa presne stalo. Išlo o neopatrnú detskú hru s horľavinou. Tragickú nehodu, po ktorej je vážne zranený chlapec, polícia naďalej vyšetruje.

Odporúčané
V Smižanoch 14-ročný chlapec údajne podpálil 12-ročného chlapca. Ten teraz bojuje o život V Smižanoch 14-ročný chlapec údajne podpálil 12-ročného chlapca. Ten teraz bojuje o život 19. novembra 2019, 21:54

„Včera (19.11.) okolo 19.00 h došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k popáleniu 11-ročného chlapca vo dvore rodinného domu v obci Smižany v okrese Spišská Nová Ves. Prvotné informácie, ktoré boli polícii oznámené otcom zraneného dieťaťa, boli následne ihneď dôkladne preverené, no v tomto prípade sa však úmyselné konanie nepotvrdilo,“ upresnili policajti.

Podľa doterajších zistení skupina chlapcov neopatrne manipulovala s doposiaľ nezistenou horľavinou, ktorú našli vo fľaši. Tú zapálili a položenú na zemi sledovali, ako horí. „Jeden zo skupinky chlapcov do horiacej fľaše kopol, následkom čoho časť horľavej látky zasiahla odev poškodeného 11-ročného chlapca a oblečenie začalo horieť,“  konkretizovali košickí policajti.

Chlapec utrpel popáleniny na viacerých častiach tela s dobou liečenia približne 6 týždňov. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. „Polícia zaistila kriminalistické stopy, ktoré budú podrobené expertíze, a v danej veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Bližšie okolnosti tejto udalosti sú predmetom vyšetrovania.“

Lavína nenávisti na Facebooku

Po tom, ako polícia v utorok informovala o nehode, ľudia písali nevhodné komentáre. Chytili sa toho, že sa tragédia stala v osade. Policajti všetky nevhodne komentáre skryli, bude ich kontrolovať NAKA.

„Všetky komentáre podozrivé z extrémizmu budú poslané na NAKA. Ich autori budú zablokovaní a to tak, že ich komentár zostane pred adminov viditeľný na zálohu ako dôkaz a autori ich nebudú vedieť vymazať. Nie je normálne čítať niektoré príspevky, obzvlášť v prípade vážne zraneného 12 ročného chlapca,“ napísali pod status muži zákona.

Domov
Zdieľať
Diskusia