Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2019, 10:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tisíckam užívateľov Disney+ hackli účty. Teraz sa predávajú na Dark Webe

FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Spoločnosť Disney v nedávnej dobe prijala množstvo sťažností ohľadom krádeže účtov od streamovacej služby Disney+.

Od spustenia Disney+ mali hackeri doposiaľ ukradnúť tisícky účtov, píše BBC. Mnohí pôvodní majitelia sa vyriešenia problému doposiaľ nedočkali. Spoločnosť zatiaľ odmietla vzniknutú situáciu komentovať. Portál Zdnet tvrdí, že množstvo z účtov bolo predaných prostredníctvom Dark Webu. Niektoré z nich dokonca len za polovičnú cenu, než za akú bol originálny účet zakúpený.

Viacerí okradnutí zákazníci tvrdili, že si na prístup k streamovacej platforme Disney+ vytvorili unikátne heslá, čím vylúčili možnosť, že by sa hackeri dostali do ich účtu kvôli tomu, že dané heslo používali vo viacerých službách.

Vedúci výskumník z Cyberlnt Jason Hill ale tvrdí, že aktuálna situácia nasvedčuje o opaku. Hill si myslí, že sa hackeri mohli dostať najprv k heslám z iných webov a následne ich skúsili použiť aj cez Disney+. Do budúcna by však mohlo pomôcť aj to, keby spoločnosť Disney pre svoju streamovaciu platformu zaviedla dvojstupňové overovanie hesla. Viac informácií sa o službe Disney+ dočítaš v tomto vlákne.

Odporúčané
Bez MCU seriálov na Disney+ úplne nepochopíš filmy. Minisérie Loki a Scarlet Witch priamo nadviažu na Doctor Strange 2 Bez MCU seriálov na Disney+ úplne nepochopíš filmy. Minisérie Loki a Scarlet Witch priamo nadviažu na Doctor Strange 2 8. novembra 2019, 8:18
Domov
Zdieľať
Diskusia