Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2019, 11:32
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Len deväťročný chlapec končí vysokú školu. Učitelia hovoria, že jeho hlava nasáva informácie ako špongia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Malého génia z Belgicka označujú za zázrak.

Len deväťročný chlapec z Belgicka pravdepodobne onedlho získa vysokoškolský titul. Ak sa to stane, bude najmladším bakalárom v histórii. Už teraz ho však bombardujú najlepšie svetové univerzity ponukami na postgraduálne štúdium, informuje CNN.

 

Len deväť-ročný chlapec dokončuje vysokoškolské štúdium. Učitelia hovoria, že jeho hlava funguje ako špongia
Len deväť-ročný chlapec dokončuje vysokoškolské štúdium. Učitelia hovoria, že jeho hlava funguje ako špongia Zdroj: instagram/ Laurent Simons

Laurent Simons študuje elektroniku na Technologickej univerzite v Eindhovene. Učitelia hovoria, že štúdium je skutočne náročné, no Laurent je „jednoducho neobyčajný“. O tom svedčí aj jeho IQ, ktoré je minimálne 145, čo ho zaraďuje medzi géniov.  

Keď mal osem, dokončil strednú školu, na ktorej bol len 18 mesiacov. Na vysokej sa zdržal 9 mesiacov a v decembri má štúdium ukončiť. Malý génius dúfa, že raz bude astronautom, srdcovým chirurgom alebo rozvíjať umelé orgány.

Odporúčané
KVÍZ: Si múdrejší ako žiak základky? Zvládneš odpovedať na otázky Testovania 5? KVÍZ: Si múdrejší ako žiak základky? Zvládneš odpovedať na otázky Testovania 5? 21. novembra 2018, 23:26

Vo svojich študijných plánoch má Laurent podľa jeho otca jasno, po získaní bakalára bude študovať elektrotechniku na doktorandskom štúdiu a popritom medicínu. Laurent by chcel odísť do Kalifornie kvôli peknému počasiu, no učitelia aj rodičia sa zhodli na tom, že najlepší preňho bude Oxford.

Učitelia ho od malička prirovnávali k Einsteinovi či Hawkingovi a tvrdili, že jeho mozog funguje ako špongia. Je teda jasné, že sa učí oveľa rýchlejšie ako rovesníci, no jeho rodičia hovoria, že si dávajú pozor, aby mal aj detstvo: „Nechceme aby bol príliš vážny, vo voľnom čase môže robiť čo len chce. Musíme nájsť tú správnu hranicu medzi jeho talentom a detstvom.“ Hovoria, že najradšej čas trávi so svojim psom, kamarátmi alebo hraním Minecraftu či Fortnitu. 

Len deväť-ročný chlapec dokončuje vysokoškolské štúdium. Učitelia hovoria, že jeho hlava funguje ako špongia
Len deväť-ročný chlapec dokončuje vysokoškolské štúdium. Učitelia hovoria, že jeho hlava funguje ako špongia Zdroj: instagram/ Laurent Simons
Domov
Zdieľať
Diskusia