Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2017, 21:22
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tretí TRON je na mŕtvom bode, no stále žije. Režisér Joseph Kosinski poodhalil detaily príbehu a prezradil, prečo sa s projektom nič nedeje

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Žiadne veselé novinky ohľadom pokračovania nečakajte. Nádej však umiera posledná a my rozhodne neprestávame veriť.

Keď sme pre vás naposledy nadšene pripravovali článok o príchode už v poradí tretieho TRON filmu (prvý vyšiel v roku 1982), písal sa apríl 2015, dátum natáčania bol stanovený a okrem režiséra Josepha Kosinskiho (Oblivion, TRON: Legacy) sa počítalo aj s návratom Garreta Hedlunda do úlohy Sama Flynna či Olivie Wilde, ktorá si mala opäť strihnúť postavu izomorfného organizmu menom Quorra. Potom však do kín prišla sci-fi snímka Tomorrowland a v štúdiu Disney sa krátko po jej finančnom neúspechu rozhodli zastaviť všetky prebiehajúce práce na novom prírastku do série TRON. A tento stav trvá až dodnes. Ako sa ale znova ukázalo, nemusí byť ešte všetkým nádejám definitívny koniec. Na nedávnom IMAX premietaní filmu TRON: Legacy sa totiž objavil aj samotný Kosinski, ktorý prezradil niekoľko detailných informácií a nápadov ohľadom príbehu tohto nikdy nedokončeného filmu:

TRON: Ascension stále existuje. Je niekde tam vonku. Myslím si, že scenár je hotový tak na 80%. Boli sme na tom dobre. Z čoho som však nadšený je koncept filmu, ktorý by sa zaoberal akousi inváziou z digitálneho prostredia. Ako sme naznačili už v závere TRON: Legacy, Quorre (Olivia Wilde) sa podarilo preniknúť k nám, do ľudského sveta. Nápad pre pokračovanie s podtitulom Ascension bol taký, že prvá tretina by sa odohrávala v realite, druhá by nás následne zaviedla do digitálneho prostredia, no a tá záverečná späť do reálu. Zároveň by ale bolo naozaj zaujímavé sledovať postavu Quorry a jej snahu žiť v skutočnom svete a zapadnúť doň.

Tretí TRON je na mŕtvom bode, no stále žije. Režisér Joseph Kosinski poodhalil detaily príbehu a prezradil, prečo sa s projektom nič nedeje
Zdroj: Walt Disney Pictures

Americký režisér sa na celú záležitosť okolo TRON: Ascension pozrel aj z hľadiska štúdia Disney. Taktiež nezabudol nadhodiť zopár dôležitých aspektov, ktoré podľa neho môžu za nemilú skutočnosť, že fanúšikovia na tretí film série stále netrpezlivo čakajú:

Tretí TRON 3 je podľa mňa kryogenicky zmrazený. Nie je mŕtvy, práve naopak. Je živý a vyčkáva na ten správny čas pohnúť sa vpred. Musíte mať na pamäti, že keď sme robili TRON: Legacy, Disney ešte nevlastnilo Marvel ani Lucasfilm. A teraz majú všetko. Ak sa na to pozrieme z pohľadu štúdia, teraz majú určitý počet slotov a určitú sumu peňazí na výrobu filmov. Ak si teda môžete dovoliť natočiť Star Wars spin-off alebo ďalšiu Marvel snímku, pričom obom sa, mimochodom, darí neuveriteľne dobre, tak sa naskytá otázka, či by nový TRON zabodoval rovnako dobre. Disney má momentálne pod palcom niekoľko úspešných sérií, a aj to je dôvod, prečo sme ešte stále nevideli ďalší TRON. To však ešte neznamená, že sa ho nedočkáme.

Tretí TRON je na mŕtvom bode, no stále žije. Režisér Joseph Kosinski poodhalil detaily príbehu a prezradil, prečo sa s projektom nič nedeje
Zdroj: Walt Disney Pictures

Nuž, tak to máte čierne na bielom. Všetko v podstate stojí a padá iba na rozhodnutí štúdia Disney. Ak by ale ďalšie pokračovanie predsa len dostalo zelenú, k vyššie spomínaným hercom by sa takmer určite pridal aj Bruce Boxleitner ako Alan Bradley, s ktorým sa pre TRON: Ascension počítalo už pred dvoma rokmi. Navyše väčší priestor mala pôvodne dostať aj postava Edwarda Dillingera mladšieho, stvárnená Cillianom Murphym. Snáď sa o tom niekedy v budúcnosti presvedčíme na vlastné oči v kinosálach. Dovtedy nám však určite dajte vedieť, aký máte názor na doterajšie dva TRON filmy a či by ste chceli vidieť pokračovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia