Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2017, 16:40
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Americkí recenzenti vyriekli ortieľ nad špionážnou akcou Kingsman: The Golden Circle. Máme sa pripraviť na sklamanie?

FILMY A SERIÁLY KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE
Uložiť Uložené

Dokázal sa druhý Kingsman vyrovnať svojmu predchodcovi?

Pokiaľ patríte k fanúšikom akčného dobrodružstva Kingsman: The Secret Service z roku 2014, iste pozorne sledujete aj informácie o jeho pokračovaní s poditulom The Golden Circle. Do našich kín dorazí Vaughnova novinka už tento týždeň a k dispozícii už máme aj prvé zahraničné recenzie, ktoré nám môžu trochu napovedať, čo v kine môžeme očakávať.

Kingsman: The Golden Circle má zatiaľ na Rotten Tomatoes 68% z 25 recenzií, pričom 17 dvíha palec hore. Celkový priemer snímky je 5.7, čo rozhodne nie je žiadna sláva. O niečo horšia je situácia na Metacritic, kde má nový Kingsman zatiaľ hodnotenie 52%. Poďme sa však radšej pozrieť, čo konkrétne hovoria jednotliví recenzenti.

Americkí recenzenti vyriekli ortieľ nad špionážnou akcou Kingsman: The Golden Circle. Máme sa pripraviť na sklamanie?
Zdroj: 20th Century Fox

Todd McCarthy z Hollywood Reporter bol s novým dielom viac-menej spokojný. Napísal, že Vaughn má rozhodne tendenciu k prehnanosti a materiál servíruje s patričnou dávkou šialenosti, stále mu však nechýba entuziazmus a kontakt s postavami. „Na rozdiel od iných režisérov veľkých a pompézných filmových sérií, Vaughn preferuje postavy, dialógy a humor pred naháňačkami a explóziami,“ napísal. Pochválil tiež Vaughnovu schopnosť obsadiť typovo výborných hercov a využiť ich potenciál - či už dramatický alebo humorný.

Spokojnosť hlásil aj Dan Jolin z Empire. Poznamenal, že The Golden Circle ponúka rovnakú porciu akcie a násilia ako prvý diel, hoci postavy samotné neprešli príliš veľkým vývojom. „Ako akčný film, Kingsman: The Golden Circle určite nesklame,“ zdôraznil zase Jim Vejvoda z IGN. „Akčné scény sú prehnané, dych vyrážajúce, akrobatické, strhujúce a originálne.“

Americkí recenzenti vyriekli ortieľ nad špionážnou akcou Kingsman: The Golden Circle. Máme sa pripraviť na sklamanie?
Zdroj: 20th Century Fox

Chris Nashawaty z Entertainment Weekly napísal výrazne negatívnejšiu recenziu. Pokračovanie opísal nasledovne: Príliš lacná, atmosféricky schizofrenická paľba idiotských plot twistov, zbytočných hviezdnych cameí a príliš prehnaných gagov, ktoré rozhodne nie sú tak zábavné, ako si zrejme tvorcovia mysleli. Je vzácne vidieť hodených na plátno toľko prvkov a vecí, ktoré pritom skoro nedržia pohromade.“

Kyle Anderson z Nerdist podotkol, že nové dobrodružstvo Eggsyho je síce opäť dostatočne zábavné, ale snímka sa nedokáže vyrovnať divokej atmosfére prvého dielu. „Prvý diel bol taký obrovský hit kvôli tomu, že bol bláznivý a prehnaný v každom ohľade. To ale znamená, že sequel je strihnutý pre širšie publikum.“ Dodal, že oproti jednotke sa tvorcovia držia trochu na uzde, hoci aj The Golden Circle má R-kovú prístupnosť. Snímke udelil známku 3.5/5.

Americkí recenzenti vyriekli ortieľ nad špionážnou akcou Kingsman: The Golden Circle. Máme sa pripraviť na sklamanie?
Zdroj: 20th Century Fox

Ak by sme si teda ohlasy zhrnuli, väčšina z nich hovorí o slušnom akčnom filme, ktorý nerobí svojmu predchodcovi hanbu, na druhej strane, postavy príliš nerozvíja a ide trochu na istotu. Opäť sa môžeme tešiť na slušnú porciu akcie, snímka ale podľa kritikov trochu stratila dravosť prvého dielu. Ale stále sa zdá, že práve fanúšikovia prvého Kingsman by mali z kina odchádzať spokojní. Zrejme nemáme čakať podobnú bombu, ako v roku 2015, veľké sklamanie snáď ale nehrozí. Ako sa Eggsyho návrat podaril, zistíme už 21. septembra (září) 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia