Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2017, 21:35
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Posledný film famózneho Daniela Day-Lewisa pred dôchodkom nás zavedie do sveta módy. Režisér Čiernej krvi však dej dozaista ozvláštni

FILMY A SERIÁLY PHANTOM THREAD
Uložiť Uložené

My sa ho síce dočkáme asi až vo februári, no nadšení sme už teraz.

Filmový svet zarmútili správy o tom, že milovaný Daniel Day-Lewis sa poberá do dôchodku. Iba málo hercov totiž dáva do svojich úloh toľko vášne, o čom sme sa napríklad presvedčili v snímkach, ako The Last of the Mohicans, Gangs of New York či In the Name of the Father. Na strieborných plátnach sa však predvedie ešte poslednýkrát, a to opäť v spojení s geniálnym Paulom Thomasom Andersonom (Boogie Nights, The Master, Magnolia), s ktorým vyčarovali geniálnu psychologickú drámu There Will Be Blood. Čo nové vieme o pripravovanom filme?

Nových je hneď niekoľko vecí. V prvom rade sa oficiálne sa potvrdil jeho názov Phantom Thread. V druhom rade synopsa iba potvrdzuje, že nás dej zavedie do polovice 20. storočia, pričom sa ponoríme do módneho priemyslu v Londýne. Príbeh sa zameriava na návrhára Charlesa Jamesa (Lewis) a ukáže nám jeho nekompromisný život, ovplyvňovaný „vysokými spoločenskými vrstvami" a kráľovskou rodinou. Keď ste videli hociktorý z Andersonových filmov, tak určite viete, že tak jednoduché to nebude, a to, čo tvrdí synopsa, je určite iba vonkajšia vrstva celého filmového zážitku. Nakoniec môžeme s radosťou oznámiť, že film má stanovený dátum premiéry. V Spojených štátoch sa ho diváci dočkajú už 25. decembra (čo nie je príliš šťastný dátum), zatiaľ čo u nás hlásia distribútori 1. február (únor) 2018. Všetko sa však môže zmeniť, preto vám odporúčame z času na čas navštíviť toto vlákno.

Posledný film famózneho Daniela Day-Lewisa pred dôchodkom nás zavedie do sveta módy. Režisér Čiernej krvi však dej dozaista ozvláštni
Zdroj: Miramax Films
Domov
Zdieľať
Diskusia