Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2018, 19:04
Čas čítania 0:00
Daniel Michalík

Režisér filmu Boyhood sa vráti do napätej situácie pred pristaním na Mesiac. Obyvateľov Houstonu prosí o staré nahrávky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ďalší projekt zasadený do roku 1969 po pripravovanom First Man, a to od šikovného režiséra.

Z našich predchádzajúcich článkov už viete, že talentovaný Damien Chazelle sa vo svojom ďalšom projekte vydá na Mesiac. Biografická snímka First Man s Ryanom Goslingom či Jonom Bernthalom patrí medzi filmy, na ktoré sa nevieme dočkať, avšak nebude jediná s tematikou prvého kroku človeka na družici Zeme.

Režisér Richard Linklater (trilógia Before, Boyhood) chystá čosi podobné, pretože je fascinovaný tým, ako takúto udalosť vníma dieťa. Rád totiž spomína na seba samého a povestný rok 1969, a preto sa chce k týmto pocitom vrátiť. Jeho cieľom je nakrútiť pripravovaný film tak autenticky, ako to je možné, a vyzýva obyvateľov Houstonu, aby prispeli svojimi starými nahrávkami zo šesťdesiatych rokov. Neexistuje totiž žiaden zlý materiál.

Linklater dúfa, že zatiaľ nemenovaný projekt stihne natočiť do roku 2019 predstavujúci 50. výročie pristátia na Mesiaci. Je viac než pravdepodobné, že sa celý príbeh udeje na Zemi a bude sa sústrediť prevažne na perspektívu detí. Zatiaľ toho viac nevieme, no budeme vás o oboch počinoch informovať aj naďalej. Ste zvedaví?

Režisér filmu Boyhood sa vráti do napätej situácie pred pristaním na Mesiac. Obyvateľov Houstonu prosí o staré nahrávky
Zdroj: Universal
Domov
Zdieľať
Diskusia