Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2018, 18:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Netflix prekonal Disney a stal sa najhodnotnejšou zábavnou spoločnosťou na svete s trhovou hodnotou viac ako 153 miliárd dolárov

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Akcie Netflixu vzrástli od jeho založenia v roku 2002 o neuveriteľných 33 tisíc percent.

Streamovací gigant prekonal známe firmy, ako Walt Disney, NBC či Universal Pictures, a so svojou trhovou hodnotou 153 miliárd (o miliardu viac ako Disney) sa stal najhodnotnejšou zábavnou spoločnosťou na svete. Prechod divákov z kín a od káblových televízií k streamovacím službám je zdá sa nezastaviteľným trendom, čo sa odráža aj na vzostupe akcií Netflixu.

Od roku 2018 akcie streamovacieho lídra vzrástli o 82 percent a od začiatku vstúpenia spoločnosti na trh o úžasných 33 tisíc percent. Disney naopak za minulý rok zaznamenal 5 percentný pokles akcií. O svoju pozíciu na výslní však bude v najbližších rokoch ešte určite tvrdo bojovať.


Spoločnosť sa chce prostredníctvom svojej vlastnej streamovacej služby vyrovnať konkurenčnému Netflixu, ktorému od budúceho roka prestane dodávať nové filmy. Trhová hodnota Disney v súčasnosti vykazuje úctyhodnú sumu 152 miliárd dolárov. Pre viac informácií o pripravovanej službe si môžete prečítať náš článok.

Netflix prekonal Disney a stal sa najhodnotnejšou zábavnou spoločnosťou na svete s trhovou hodnotou viac ako 153 miliárd dolárov
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia