Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2018, 17:13
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Star Wars: The Last Jedi je v roku 2018 aj napriek sklamaným fanúšikom tým najpredávanejším Blu-ray titulom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V poradí ôsmou Epizódou ale štúdio Disney rozhodne nekončí. Okrem Star Wars sa totiž v prvej štvorke umiestnili aj komiksovky z MCU či animák od Pixaru.

Mnohí z vás si ešte určite spomínajú na to obdobie po premiére Star Wars: The Last Jedi, ktoré sa nieslo najmä v znamení horlivých diskusií fanúšikov o výslednej kvalite filmu.

Jedna skupina trvala na tom, že ide o skvelý a originálny príspevok do univerza, tá druhá snímku považovala za sklamanie. Všetko ale nasvedčuje tomu, že tieto internetové vojny nemali absolútne žiadny negatívny vplyv na predaj fyzických nosičov.

Možno práve naopak. Ako totiž hlásia najnovšie informácie z USA, v poradí ôsma Epizóda Star Wars je v roku 2018 s počtom 3,02 milióna predaných kusov zatiaľ najpredávanejším Blu-ray titulom. Štúdio Disney ale môže byť ešte oveľa spokojnejšie.

Star Wars: The Last Jedi je v roku 2018 aj napriek sklamaným fanúšikom tým najpredávanejším Blu-ray titulom
Zdroj: Disney/Lucasfilm

Ako iste viete, pod krídlami Disney sa okrem Lucasfilmu nachádza aj Marvel Studios či Pixar, pričom na ďalších troch priečkach sa nachádzajú práve snímky z MCU (Black Panther - 2,62 mil., Thor: Ragnarok - 2,34 mil.) a animák Coco (2,25 mil.).

Z vyššie priložených čísel predaných nosičov a obrovských ziskoch z pokladní kín po celom svete je teda jasné, že štúdio Disney je momentálne absolútne dominantné a ovláda filmový trh.

Za malú zmienku však určite stojí aj skvelé sci-fi Blade Runner 2049, ktoré v kinách minulý rok príliš nezarobilo.

Vďaka oddaným fanúšikom a predaji takmer 830 000 Blu-ray nosičov si ale snímka drží v rebríčku pekné 9. miesto, aj keď to Blade Runnera z mínusových čísel s najväčšou pravdepodobnosťou nevytrhne.

Star Wars: The Last Jedi je v roku 2018 aj napriek sklamaným fanúšikom tým najpredávanejším Blu-ray titulom
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Ak vás zaujíma celý rebríček 100 najpredávanejších Blu-ray nosičov za rok 2018 spolu so zarobenou sumou, klikajte na tento odkaz.

Nižšie si môžete prezrieť najlepšiu desiatku.

1. The Last Jedi

2. Black Panther

3. Thor: Ragnarok

4. Coco

5. The Greatest Showman

6. Justice League

7. Jumanji: Welcome to the Jungle

8. IT

9. Blade Runner 2049

10. Ferdinand

Čo s odstupom času na Star Wars: The Last Jedi hovoríte? A prekvapil vás nejaký film vo vyššie priloženej prvej desiatke? Určite sa s nami podeľte o vaše názory v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia