Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2019, 9:11
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Scenárista The Social Network si myslí, že je najvyšší čas natočiť pokračovanie

Scenárista The Social Network si myslí, že je najvyšší čas natočiť pokračovanie
Zdroj: Columbia Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aaron Sorkin a producent Scott Rudin majú v tejto veci jasno. Snímka Davida Finchera z roku 2010 by podľa nich mala dostať sequel.

Keď sa internetom začali šíriť správy o tom, že je na obzore celovečerný film o Facebooku, mnohí to považovali za smiešne a projektu neverili. Potom však do kín dorazila biografická dráma The Social Network pod taktovkou režiséra Davida Finchera a diváci aj kritici sršali nadšením.

Jasným dôkazom toho bolo aj osem oscarových nominácií. Snímka nakoniec premenila tri, pričom jedna plešatá soška sa ušla aj špičkovému scenáristovi menom Aaron Sorkin (A Few Good Men, Moneyball, Molly's Game), ktorý by sa teraz do filmového sveta Facebooku veľmi rád vrátil. Ako sa totiž vyjadril v rozhovore pre agentútu Associated Press, podľa neho by sa malo začať pracovať na pokračovaní:

Od konca filmu, ktorý riešil žalobu zo strany bratov Winklevossovcov a Eduarda Saverina, sa udialo mnoho zaujímavých aj dramatických vecí. No a od Scotta Rudina, producenta snímky The Social Network, som dostal hneď niekoľko mailov s predmetom ,Nie je čas na pokračovanie?‘

Takže nie iba Sorkin, ale aj vyššie spomínaný Rudin by bol rozhodne za pokračovanie. Predsa len, od roku 2010, kedy film premiéroval, sa vo svete Facebooku udialo viacero príbehov, ktoré by možno stáli za zdokumentovanie. Alebo ani nie? The Social Network totiž perfektne funguje ako samostatný film o založení Facebooku, pričom pokračovanie vôbec nepotrebuje.

Ak by ale prípadný sequel dostal skutočné zelenú (čo je otázka minimálne niekoľkých rokov), musel by Sorkin prísť s niečím naozaj skvelým. A chcelo by to asi znova režiséra Finchera, ktorý má však momentálne plné ruky práce s 2. sériou Mindhuntera a hororom World War Z 2. Ako teda celý Sorkinov nápad s pokračovaním dopadne, na to si ešte musíme počkať.

Anketa:
Chcel/a by si vidieť pokračovanie The Social Network?
Áno
Nie
Áno
78 %
Nie
22 %
Domov
Zdieľať
Diskusia