Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2019, 10:43
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Rami Malek je najlepší herec a Bohemian Rhapsody získalo štyroch Oscarov

Rami Malek je najlepší herec a Bohemian Rhapsody získalo štyroch Oscarov
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bohemian Rhapsody očakávane uspelo hneď v niekoľkých kategóriách.

Oscarov 2019 so svojím úvodným vystúpením odštartovala slávna kapela Queen, ktorá prišla roztancovať hostí a podporiť snímku Bohemian Rhapsody natočenú podľa života ich zosnulého speváka Freddieho Mercuryho. Tá bola porazená v cennej kategórii najlepšieho filmu (Green Book), no napriek tomu nemožno hovoriť o neúspechu. Práve naopak.

Životopisnej dráme Bryana Singera sa totiž podarilo získať Oscara za zvukový strih, najlepší zvuk, najlepší strih, no a taktiež sa môže pýšiť výhrou v kategórii najlepšieho herca v hlavnej role. Tú si osobne prevzal Rami Malek alias filmový Freddie Mercury. 

Vo svojom dojemnom prejave spomenul, že on aj Freddie v Amerike začínali ako migranti a Bohieman Rhapsody by mal dodať ľuďom odvahu na to, aby sa nebáli byť iní. Jeho celý prejav si môžeš vypočuť v nasledujúcom videu.

Životopisná dráma získala taktiež dvojicu hodnotných Zlatých glóbusov a dve ocenenia od Britskej akadémie filmového a televízneho umenia (BAFTA). I keď sa jej v rámci získavania filmových ocenení pomerne darí, miernu kontroverziu na konto snímky priniesol jej režisér Bryan Singer.

Kvôli Singerovým obvineniam týkajúcich sa sexuálneho obťažovania bola úspešná dráma nakoniec odstránená z nominácií na GLAAD Media Awards. Režisér snímky bol približne 2 týždne pred koncom natáčania vyhodený kvôli tomu, že do práce nechodil včas (údajne sa venoval chorej matke). 

Nespokojnosť s režisérom vyjadril aj herecký predstaviteľ Freddieho Mercuryho, podľa ktorého nebola práca so Singerom vôbec príjemná. Viac o tejto téme nájdeš v nasledujúcom článku. Pre ďalšie informácie z 91. ročníka Oscarov klikni sem.

Rami Malek je najlepší herec a Bohemian Rhapsody získalo štyroch Oscarov
Zdroj: 20th Century Fox
Domov
Zdieľať
Diskusia