Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2019, 11:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Jeff Bezos už nebude najbohatším mužom sveta. Kto ho nahradí?

TECH BILL GATES STEVE JOBS
Uložiť Uložené

Na trón sa posadí Bill Gates.

Jeff Bezos s najväčšou pravdepodobnosťou nebude po dnešnej uzávierke trhu najbohatším mužom na planéte. Aktuálne sa odborná verejnosť dozvedela, že jeho spoločnosť Amazon nevykazuje ideálne výsledky za tretí štvrťrok 2019. Zároveň firmu zaťažujú investície do projektu, ktorý sa zameriava na to, aby bol Amazon schopný doručovať objednávky v rámci jedného dňa. Tento program si v predvianočnom období vyžiada ďalších 1,5 miliardy dolárov.

Odporúčané
Šéfa Amazonu Jeffa Bezosa bude rozvod stáť desiatky miliárd dolárov. Z manželky spraví jednu z najbohatších žien Šéfa Amazonu Jeffa Bezosa bude rozvod stáť desiatky miliárd dolárov. Z manželky spraví jednu z najbohatších žien 5. apríla 2019, 10:56

Burza zareagovala na najnovšie výsledky prepadom až o 8,1 percenta. To podľa Forbesu a Bloombergu znamená, že po dnešku už Jeff Bezos nebude najbohatším mužom sveta. Jeho majetok by sa mal prepadnúť na 103,9 miliardy dolárov. Kraľovať rebríčku najbohatších mužov by mal tým pádom Bill Gates – zakladateľ spoločnosti Microsoft. Jeho majetok sa odhaduje na 105,7 miliardy dolárov.

Samozrejme, s prepadom nesúvisí len hodnota akcií. Jeff Bezos má za sebou rozvod s manželkou, ktorá získala štvrtinu jeho majetku v hodnote približne 32,7 miliardy dolárov. Nedávno rebríček zamiešal aj Bernard Arnault z módneho priemyslu, Bill Gates si však nakoniec druhé miesto obhájil a vďaka prepadu svojho kolegu by sa mal zajtra opäť stať najbohatším mužom na planéte. 

Domov
Zdieľať
Diskusia