Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2019, 12:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slováci sa vydávali za zdravotne postihnutých. Hrozia im 3 roky väzenia

NEWS
Uložiť Uložené

Pre voľné parkovacie miesta si narobili zbytočné problémy.

Chceli sa bez väčších problémov dostať k parkovacím miestam, a tak si vytvorili falošné preukazy pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Bratislavskí dopravní policajti ich ale pristihli priamo pri čine. 

Prvý z mužov stál s autom na Jantárovej ceste pred obchodným centrom. Keď uvidel, že k nemu mieri polícia, pokúsil sa rýchlo odísť – už bolo ale neskoro. „Za čelným sklom mal umiestnený parkovací preukaz, ktorý javil známky falzifikátu, čo sa aj následným preverením potvrdilo,“ napísala na Facebooku polícia.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 30. marca 2019, 14:07

Druhý z vodičov falšujúcich preukazy pre ZŤP s automobilom zaparkoval pri obchodnom centre na Einsteinovej ulici. Obidvom mužom boli na mieste zaistené vodičské preukazy a následne ich policajti predviedli na policajné oddelenie. Ak sa u páchateľov podarí preukázať vina, môžu si vo väzení posedieť až 3 roky.

Vykonávanie týchto kontrol bolo podľa informácií polície cielené, pričom by sa zásahy voči falšovateľom preukazom mali v najbližšej dobe opakovať. Preto ak vlastníš podobný falzifikát ZŤP, radšej ho rozstrihni a zahoď do koša. Určite bude lepšie, ak sa s hľadaním parkovacieho miesta potrápiš o pár minút navyše, než aby si strávil vo väzení niekoľko rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia