Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2019, 10:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Marvelovky sú opovrhnutiahodné a stále o tom istom. Tvorca Krstného otca sa obul do komiksových filmov

Marvelovky sú opovrhnutiahodné a stále o tom istom. Tvorca Krstného otca sa obul do komiksových filmov
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Francis Ford Coppola má voči filmovým adaptáciám komiksoviek od Marvelu výhrady.

Keď Martin Scorsese povedal, že filmy od Marvelu nie sú skutočnou kinematografiou, hovoril pravdu, pretože od kinematografie očakávame, že nás niečo naučí. Dá nám osvetu, nejaké vedomosti a inšpiráciu. Neviem o tom, že by ktokoľvek dostal niečo z toho, keď vidí stále dokola a dokola ten istý film,“ cituje Francisa Forda Coppolu Yahoo News!

Slávny Coppola stojí mimo iného za filmovými klasikami ako Krstný otec či za vojnovou drámou Apokalypsa. Pripomeňme si, že sa jeho kolega z branže Martin Scorsese ešte len nedávno vyjadril k marvelovkám pomerne kritickým spôsobom a dokonca tvrdil, že filmové spracovania komiksov od Marvelu napádajú kinematografiu.

Odporúčané
Mercedes-Benz triedy S: nové info a nádherné fotografie! Mercedes-Benz triedy S: nové info a nádherné fotografie! 4. januára 2014, 11:58

Coppola sa pred novinármi vo francúzskom Lyone, kde si bol prevziať cenu Prix Lumiere za jeho prínos kinematografii, oprel do Marvelu ešte o niečo viac. „Martin bol milý, keď povedal, že nejde o kinematografiu. Nepovedal, že je to opovrhnutiahodné, čo tvrdím ja,“ dodal.

Zdá sa, že filmoví velikáni Coppola a Scorsese nemajú s Marvelom žiadne zľutovanie a na ich komerčne úspešné novinky nahliadajú ako na niečo podradné. Myslíš si, že to tvorca Krstného otca so slovom „opovrhnutiahodné“ prehnal, alebo s jeho názorom súhlasíš?

Odporúčané
Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) 6. mája 2019, 14:49
Anketa:
Dal by si Coppolovi za pravdu?
Áno
Nie
Áno
53 %
770 Hlasov
Nie
47 %
692 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia