Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 9:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenka vraj chcela zachrániť tigríčatá odsúdené na smrť, obvinili ju z pašeráctva a zaplatí pokutu. Zvieratá nakoniec uhynuli

NEWS
Uložiť Uložené

Slovenka údajne chcela pomôcť dvom mláďatám, nakoniec jej boli odobraté a umiestnené vo viedenskej zoo, kde nakoniec uhynuli.

Slovenka už 10 rokov pomáha zachraňovať tigre a aktuálne pôsobí v Oáze sibírskeho tigra. Keď sa pred pár mesiacmi v zariadení narodili tri mláďatá šeliem, dve z nich potrebovali hneď po pár dňoch pomoc veterinára, keďže ich matka odvrhla. Zamestnankyňa centra preto navštívila jedno rakúske veterinárne centrum s odborníkmi na tigre, ktoré dokázalo mláďatám odborne pomôcť.

Na druhý deň sa síce mali vrátiť späť do slovenskej Oázy, Lucia sa však rozhodla nechať si tigre u seba doma v rakúskom Hainburgu, keďže vraj chcela prevoz zjednodušiť a zariadiť pre zvieratá čo najlepšie podmienky. 

Hneď na druhý deň ráno jej však zaklopali policajti a dve ženy z útulku, ktorým bolo nahlásené, že Slovenka bez povolenia preváža šelmy cez hranicu, čo sa považuje za pašeráctvo.

Odporúčané
Tam, kde sa porušujú práva zvierat, nastúpi zvierací ombudsman (Rozhovor) Tam, kde sa porušujú práva zvierat, nastúpi zvierací ombudsman (Rozhovor) 5. októbra 2018, 12:19

Lucia v reportáži TV Markíza z augusta 2019 opisuje, že zamestnankyne útulku nemajú absolútne žiadnu skúsenosť s tigrami, dokonca sa neopýtali ani na to, či jedli a vykonávali potrebu, bez dezinfekcie rúk mláďatá vybrali z inkubátora a robili si selfie. 

Rakúska polícia obvinila Slovenku z pašeráctva, keďže na krátkodobý prevoz nemala potrebné doklady. Aktuálne sa dozvedáme, že súd rozhodol o pokute 600 eur, s čím Lucia súhlasila. Jej obhajca však ešte apeluje na nariadenie Európskej únie, z ktorého vyplýva, že povolenia nie sú potrebné v prípade že je prevážané: „živé zviera na účely naliehavého veterinárneho ošetrenia.“

V tomto prípade, bolo ošetrenie skutočne nevyhnutné. Potvrdila to aj skutočnosť, že obe tigríčatá po prevoze do viedenskej zoo uhynuli. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia