Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2019, 20:57
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Policajt donášal mafiánom, utiekol na luxusnom BMW. Pátra po ňom celé Slovensko

NEWS PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE POLICAJT
Uložiť Uložené

Kvôli skorumpovanému predstaviteľovi zákona zomierali ľudia.

Pátranie po bývalom policajtovi Borisovi Drevenákovi naďalej prebieha. Podľa posledných informácií polície sa ruke zákona podarilo nájsť jeho auto, Drevenák v ňom však nesedel. Niekdajšieho elitného policajta odsúdili na 17 rokov odňatia slobody za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny takzvaných Sátorovcov.

Odporúčané
Za jeho vraždou mohli stáť SIS aj mafián s amputovanou nohou. Sýkorovci kedysi vládli podsvetiu Za jeho vraždou mohli stáť SIS aj mafián s amputovanou nohou. Sýkorovci kedysi vládli podsvetiu 24. januára 2019, 16:45

Tí boli známi mimo iného aj tým, že svoje obete mleli v mlynčeku. Niektorým z preživších členov gangu Najvyšší súd nedávno potvrdil ich tresty, iným ich ešte sprísnil. Borisovi Drevenákovi zostal 17-ročný trest nezmenený, ale na výkon trestu sa nedostavil. Polícia vo svojom príspevku, ktorý neskôr zmazala, napísala, že páchateľ ušiel na BMW X6, červenej tmavej metalízy. Jeho auto našli v Gabčíkove, po odsúdenom sa však akoby zľahla zem.

Drevenák bol kedysi vysoko postaveným členom Úradu boja proti organizovanej kriminalite, ktorý je dnes nahradený Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA). Ako píšu Aktuality, na základe informácií Drevenáka boli Sátorovcami popravení Vojtech Esci a jeho ochrankár Branislav Kotlan.

Drevenák neskôr taktiež vyzradil meno utajovaného svedka v prípade vyšetrovania vraždy menovanej dvojice. Ďalšie informácie o slovenskej mafii z 90. rokov a začiatka milénia nájdeš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia