Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2019, 8:43
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Až 11 slonov zahynulo v národnom parku v Thajsku. Snažili sa zachrániť mláďa, ktoré spadlo z vodopádu, čakal ich však rovnaký osud

NEWS THAJSKO
Uložiť Uložené

Toto je najväčšia tragédia v histórii parku.

Celá tragédia sa začala v sobotu nadránom, kedy pracovníci národného parku počuli okolo tretej ráno rev, ktorý prichádzal od vodopádu Haew Narok v národnom parku na severovýchode Thajska. Po príchode na miesto našli niekoľko mŕtvych slonov, vrátane sloníča, ktoré malo 3 roky. Čo sa stalo?

Mláďa spadlo do „smrtiaceho“ vodopádu

Podobná tragédia sa už odohrala aj v roku 1992, kedy zomrelo 8 slonov. Tentokrát sa mláďa pravdepodobne šmyklo a spadlo, na jeho záchranu sa vybrala skupina slonov. Päť z nich neprežilo, obďaleč našli aj dvoch vyčerpaných slonov, jedným z nich bola pravdepodobne matka mláďaťa. Tieto dva slony pracovníci parku úspešne zachránili, ich osud je však otázny.

 

Stratiť členov stáda je ako stratiť rodinu, vysvetlil odborník pre BBC. Z tejto emocionálnej traumy sa ešte budú dostávať dlho.

Pri vyšetrovaní úmrtí našli ďalšie obete

Hovorca parku pre Fox News povedal, že pri vyšetrovaní našli skupinu ďalších piatich slonov, ktorým už nebolo pomoci. Dohromady si takto vodopád vyžiadal 11 životov, je to najväčší počet úmrtí zvierat v jeden deň v histórii národného parku.

Podľa odhadov žije v thajskom parku okolo 300 slonov.

Domov
Zdieľať
Diskusia