Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2019, 9:02
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Päť vecí, ktoré by si mal vedieť o Area 51

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Konšpiračné teórie pozná snáď každý, prečo však vznikli a čo sa už podarilo odhaliť?

Okolo Area 51 sa už roky vedie veľa špekulácií a konšpiračných teórií. Novinkou bol plán nájazdu verejnosti s cieľom odhaliť, čo sa vo vysoko zabezpečených budovách deje, ktorý aj keď nevyšiel, opäť na oblasť upriamil pozornosť. Ľudia totiž veria, že niekde uprostred rozsiahlej plochy základne Area 51 je prísne strážené podzemné laboratórium. Práve tam má vláda udržiavať a študovať UFO a mimozemšťanov. 

Odporúčané
Miliónový nájazd na tajnú základňu Area 51 nakoniec dopadol ako menší karneval so 75 ľuďmi, bránu sa nikto nepokúsil preraziť Miliónový nájazd na tajnú základňu Area 51 nakoniec dopadol ako menší karneval so 75 ľuďmi, bránu sa nikto nepokúsil preraziť 21. septembra 2019, 9:52

Jedna z populárnych konšpiračných teórií hovorí, že práve v Area 51 vedci skúmajú aj pozostatky lietajúceho taniera a mimozemšťanov, ktorí havarovali v roku 1947 v Roswelli v Novom Mexiku. Tajomstvo okolo toho, čo sa presne na mieste deje sa zatiaľ nepodarilo odhaliť a strážia ho do dnešného dňa. Poďme si teda zhrnúť, čo o Area 51 vieme a čo by si mal vedieť aj ty.

Area 51 je celá pod rúškom tajomstva a dohadov, toto je však 5 vecí, ktoré o oblasti vieme a mal by si aj ty
Area 51 je celá pod rúškom tajomstva a dohadov, toto je však 5 vecí, ktoré o oblasti vieme a mal by si aj ty Zdroj: wikipedia

1. Prečo vznikla tajná základňa v Nevade na dne jazera Groom?

V roku 1954 si americký prezident Dwight Eisenhower vyžiadal tajné miesto, kde by bolo možné začať výskumný program letov vo vysokých nadmorských výškach. Dvaja pracovníci CIA rýchlo našli vzdialené, tajné miesto, na ktorom by sa mohli testovať nové špionážne lietadlá, informuje Vox.

 

Area 51 je celá pod rúškom tajomstva a dohadov, toto je však 5 vecí, ktoré o oblasti vieme a mal by si aj ty
Area 51 je celá pod rúškom tajomstva a dohadov, toto je však 5 vecí, ktoré o oblasti vieme a mal by si aj ty Zdroj: wikipedia

Odvtedy sa tu vyrábali, testovali a nakoniec rozposielali do misií niektoré z najdôležitejších špionážnych lietadiel americkej histórie. Odborníci tvrdia, že práve to v danej oblasti robia do dnes. Podobné základne sú v Číne, Rusku, či v Indii a všetky sú prísne strážené, no tie nikto nerieši.

2. Ako sa verejnosť o Area 51 dozvedela?

Domov
Zdieľať
Diskusia