Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2019, 18:38
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Dedinky v Taliansku ti zaplatia takmer 25 000 eur, ak tam prídeš bývať

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mesačne dostaneš 700 eur.

Párkrát sme už písali o krásnych destináciách, kde si tamojšie úrady nevedia poradiť s vyľudňovaním. Predávajú sa tam domy za pár eur, úrady ponúkajú peniaze, ak sa tam presťahuješ. Zle na tom je aj oblasť Molise v Taliansku, ktorá je druhá najmenšia v krajine. Zaplatia ľuďom takmer 25 000 eur, aby tam šli bývať. Nechcú totiž, aby oblasť „vymrela“, píše CNN.

Dedinky v Taliansku ti zaplatia takmer 25 000 eur, ak tam prídeš bývať
Zdroj: Wikimedia Commons/Molise

Molise má 136 dedín, no až 106 má problém s tým, že tam žije menej ako 2 000 ľudí. Preto sa rozhodli, že zaplatia 700 eur mesačne každému, kto sa tam nasťahuje. Špeciálny darček v podobe pár stoviek eur budeš dostávať až tri roky. Prezident talianskeho regiónu Molise Donato Toma chce takto vdýchnuť život vymierajúcemu regiónu. „Nie je to len otázka prírastku populácie. Ľudia potrebujú aj dôvod zostať,povedal.

Odporúčané
Talianska dedinka ti zaplatí 9 000 €, ak sa do nej presťahuješ. Na úpätí Álp nájdeš malebný raj na Zemi Talianska dedinka ti zaplatí 9 000 €, ak sa do nej presťahuješ. Na úpätí Álp nájdeš malebný raj na Zemi 3. februára 2019, 12:38

Treba však dodať, že nestačí len nasťahovanie. Ak tam už prídeš, budeš si musieť založiť podnik, aby si podporil tamojšiu ekonomiku. Pekáreň, potraviny, čokoľvek. Netradičnou výzvou lákajú hlavne mladých ľudí a páry s deťmi. Ak máš chuť na reštart a nevieš kde začať, možno by si mal ponuku zvážiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia