Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Dôvera
18. septembra 2019, 18:03
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Darovali sme krv, aj keď nemáme radi ihly. Dobrý skutok môžeš spraviť aj ty

REFRESHER
Uložiť Uložené

Zapoj sa do projektu, vďaka ktorému môžeš krátkou návštevou v Národnej transfúznej službe pomôcť zachrániť ľudský život.

 

Aj my sme sa zapojili do projektu Mojakrvnaskupina.sk. Ten vznikol ako iniciatíva na pomoc tým, ktorým môže darcovstvo krvi zachrániť život. Vďaka najnovšiemu vlogu sa dozvieš, ako také darovanie prebieha, čo všetko musíš pred tým absolvovať a na čo si dávať pozor.

V praxi ti ukážeme, ako vyzerá celý proces a spoločne s vedúcou lekárkou si povieme, ako si ho ešte trochu spríjemniť. Prezradila nám totiž, čo by sme mali robiť deň pred darovaním, koľko vody vypiť a kedy môžeme jesť. Čaká ťa taktiež vyplnenie dotazníka, pri ktorom aj niektorí z nás zistili, že nie sú vhodnými kandidátmi na darcovstvo. 

No a keďže ide o náš klasický Refresher vlog, chýbať nebude ani veľa zábavy, sprievodných komentárov moderátorov aj redaktorov a taktiež veľmi úprimný opis pocitov. Samo najviac ocenil, že v rámci procesu sa môže ísť dvakrát najesť do bufetu a Timea sa tešila z gastrolístka za odmenu. Samozrejme, okrem dobrého pocitu, ktorý by mal hriať pri srdci každého, kto sa do projektu zapojí. 

Odporúčané
Čo získaš za darovanie krvi? Ak spĺňaš tieto podmienky, si ideálnym adeptom na záchranu života Čo získaš za darovanie krvi? Ak spĺňaš tieto podmienky, si ideálnym adeptom na záchranu života 4. septembra 2019, 10:18
Domov
Zdieľať
Diskusia