Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2019, 14:18
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Zvrhlý miliardár, ktorý mal záľubu v sexe s mladými dievčatami. Obete nechcú veriť, že spáchal vo väzení samovraždu

ZAUJÍMAVOSTI SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

Jeffrey Epstein poznal tajomstvá mnohých vplyvných ľudí, mal kopec peňazí, záľubu v sexuálnom zneužívaní mladých dievčat a ich ponúkaní iným boháčom. Spáchal samovraždu, alebo ho niekto umlčal?

Na pohľad skutočne úspešný život finančníka pred dvoma týždňami skončil. Strážnici z väzenia hovoria, že spáchal samovraždu. Je to skutočne tak?

Poznal sa s mnohými vplyvnými ľuďmi, ako je Bill Clinton, Donald Trump či princ Andrew, vojvoda z Yorku. Nikdy sa tým, že pozná ich najväčšie tajomstvá, netajil. Tajomstvá mal však aj on, zneužíval mladé, niekedy aj 14-ročné dievčatá. Keď ich naučil, ako muža skutočne uspokojiť, posúval ich svojim kamarátom.

Jeho tajomstvo však odhalili, čakal v cele na rozsudok, ktorý ho mohol za mreže posadiť až na 45 rokov. Toho sa však už nedočkal, spáchal samovraždu. To sa však niektorým nezdá, nemohol sa niekto zľaknúť, že by vo väzení začal rozprávať a preto ho chcel umlčať

Zničil množstvo životov a nakoniec si pred pár dňami vzal aj ten svoj, príbeh Jeffrejho Epsteina
Zničil množstvo životov a nakoniec si pred pár dňami vzal aj ten svoj, príbeh Jeffrejho Epsteina Zdroj: upload.wikimedia.org

Jeffrey Epstein bol vplyvný a veľmi bohatý finančník, aj keď to, odkiaľ sa dostal k takým veľkým peniazom, je podľa portálu Vox stále záhadou. Najprv bol učiteľom matematiky, potom pracoval v banke, neskôr si založil vlastnú firmu J. Epstein and Co. Svoje služby ponúkal exkluzívne tým, ktorí mali na účte viac než miliardu.

Jeho firme sa darilo, desať rokov po jej založení vlastnil najväčšiu súkromnú rezidenciu na Manhattane, kúpil si aj súkromný ostrov. Život plný bohatstva mu zrejme nestačil. Miliardár začal využívať svoje peniaze na to, aby uspokojil svoje zvrátené chúťky.

Začiatky obchodovania s ľuďmi

„Tréning začal hneď, ako ma Jeffrey spoznal. Bolo to všetko, od toho, ako dať dobrú fajku po to, ako byť ticho, ako sa poddať. Ako mu dať to, čo chce, rýchlejšie, pomalšie. Epstein ma naučil robiť všetko tak, ako si sám prial. Hovoríme o samotnom sexe, či používaní sexuálnych hračiek. Bolo to skoro každý deň, akoby som chodila do školy,“  hovorí jedna zo stoviek obetí Epsteina, Virginia Roberts pre Miami Herald.

 

Zničil množstvo životov a nakoniec si pred pár dňami vzal aj ten svoj, príbeh Jeffrejho Epsteina
Zničil množstvo životov a nakoniec si pred pár dňami vzal aj ten svoj, príbeh Jeffrejho Epsteina Zdroj: youtube


Keď mali pocit, že všetko potrebné vie, začali experimentovať. Posielali ju k iným bohatým ľuďom, s ktorými robila v podstate to, čo s Epsteinom. Začalo to pri jednom chlapovi, ale časom boli normálne aj orgie. Spávala so skutočne dôležitými ľuďmi. Politikmi, akademikmi, Virginia hovorí aj o tom, že spala aj s princom Andrewom z britskej kráľovskej rodiny. Ten to samozrejme neskôr poprel.

„Do dnešného dňa sa najviac hanbím za to, že som do tohto celého pritiahla ďalšie dievčatá. Boli v mojom veku, či dokonca mladšie. Nikdy to neprestanem ľutovať,“ hovorí Virginia. Iná obeť Courtney Wild hovorí pre NBC o podobnej situácii: „Stále mi vravel, že chce tak mladé dievčatá, aké len nájdem. Do tohto zvráteného sveta som dotiahla viac než 70 dievčat, ale jemu stále nestačilo."

Identické príbehy obetí

Obete tohto amerického finančníka, ktoré mali v čase, keď ich začal zneužívať, okolo 15 rokov tvrdia, že sľubované peniaze boli viac než dokázali odmietnuť. Väčšinou to boli dievčatá z chudobných rodín, detského domova, alebo z rodín, kde boli rodičia závislí na drogách. Za masáž im sľúbili 200 alebo 300 dolárov, z masáže sa však za krátky čas stal nechutný zločin. Peniaze, ktoré im dával, rástli. Tiež dostávali viac, ak sa im podarilo zohnať ďalšie mladé dievča. Takto Epstein vytvoril sieť, ktorej súčasťou boli stovky dievčat.

 

Zničil množstvo životov a nakoniec si pred pár dňami vzal aj ten svoj, príbeh Jeffrejho Epsteina
Zničil množstvo životov a nakoniec si pred pár dňami vzal aj ten svoj, príbeh Jeffrejho Epsteina

Jedna z obetí priznáva, že ju začal zneužívať, keď mala len štrnásť. Do šestnástich mu doniesla 75 mladých dievčat zo školy. Skoro každé dievča má rovnaký príbeh. Prišli do jeho vily, vyšli po špirálových schodoch, cez spálňu ich zaviedol do kúpeľne, kde mal masážny stôl. Tam si podľa Fox news ľahol na brucho a nechal sa masírovať, po chvíli sa však otočil. Poprosil ich, aby sa vyzliekli, no spodné prádlo si mohli nechať. Díval sa na ne a začal sa uspokojovať. Dotýkal sa ich bradaviek a vyžadoval, aby sa aj oni dotýkali tých jeho.

 Významné kontakty delikventa

Epstein mal súkromné lietadlo, to tematicky prezývali aj Lolita express. Na cestách totiž často striedalo jeho vilu a zvrátenosti sa diali práve tam. Vyšetrovatelia v ňom neskôr našli adresár, pomocou ktorého si vedeli rýchlo utvoriť obraz. Prezidenti, premiéri, režiséri, herci a mnohí ďalší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia