Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 16:28
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V Alpách žije ako neandrtálec, živí sa hmyzom a lezie po skalách. Netradičný kurz môžeš zažiť aj ty

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

37-ročný Talian vymyslel celkom netradičný kurz.

Guido Camia je muž, ktorý robí celkom netradičné výpravy. Má 37 rokov a organizuje kurzy, ako prežiť v prírode. Vymyslel však celkom netradičný koncept – v talianskych Alpách žije ako človek neandertálsky, píše France24 s odvolaním na AFP.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guido Camia (@guido_camia),

Ľuďom ukazuje, ako si zapáliť oheň, aký hmyz môžeš jesť či ako si vybudovať prístrešok. Lezie po skalách, chytá ryby, je oblečený v zvieracej koži. Kurz trvá zvyčajne jeden víkend a je certifikovaný tamojšími úradmi. Kurzy prebiehajú pod dohľadom Medzinárodnej federácie prežitia Talianska (FISSS).

Neandertálci objavili oheň, žili v jaskyniach a dokázali sa prispôsobiť premenlivému počasiu. Na svojich profiloch na Instagrame a na Facebooku Guido sem-tam pridáva fotografie z kurzov. „Od východu až po západ slnka, celú noc putujem,“ píše. Kurz stojí od 80 do 100 €. Ak si myslíš, že je to brnkačka a hravo to zvládneš, môžeš dokonca prejsť kurzom pre pokročilých. Od toho základného sa odlišuje tým, že si sám hľadáš aj jedlo či miesto na spanie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Guido Camia (@guido_camia),

Domov
Zdieľať
Diskusia