Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2019, 15:12
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenku uhryzol najjedovatejší pavúk v našej krajine. Nechcela ho zabiť, tak sa ho len jemne chytila

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ženu museli po uhryznutí previezť do nemocnice.

Slovenka musela byť prevezená do nemocnice v Malackách, pretože ju pohrýzol najjedovatejší pavúk, akého v našej krajine máme. Portál TVNoviny.sk informoval, že 37-ročná žena chcela pavúka jemne chytiť a odhodiť ho preč, lenže živočích ju v priebehu pár sekúnd stihol pohrýzť.

Slovenku uhryzol najjedovatejší pavúk v našej krajine. Nechcela ho zabiť, tak sa ho len jemne chytila
Zdroj: Wikimedia Commons

Pavúka sa bála matka pohryznutej ženy, a tak ho chceli presunúť z dverí, kam sa vyšplhal. Tieto živočíchy u nich v domácnosti tradične nezabíjajú, pretože im nechcú zbytočne ubližovať, čo sa žene tentokrát vypomstilo. Stihli si ho odfotiť a porovnať so zábermi na internete, kde zistili, že ide o jedovatú pradiarku pestrú. Rýchlo zavolali sanitku, lebo žene začala tŕpnuť ruka.

V nemocnici ju ošetrili, postup konzultovali aj s odborníkmi na pavúkov, a potom ju prepustili do domácej liečby. Dospelému človeku by uhryznutie pradiarkou nemalo vážne ublížiť, ale symptómy ako závraty, úzkosti či tŕpnutie končatín môžu pretrvávať aj niekoľko dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia