Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2019, 15:19
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Okrem Geralta uvidíme v 1. sérii Zaklínača množstvo knižných postáv. Zoznám sa s Yen, Ciri, Vilgefortzom a trpaslíkmi

Okrem Geralta uvidíme v 1. sérii Zaklínača množstvo knižných postáv. Zoznám sa s Yen, Ciri, Vilgefortzom a trpaslíkmi
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Netflix sa postaral o skutočne obrovské obsadenie.

Po uverejnení krátkeho videa z natáčania Zaklínača, na ktorom bol Henry Cavill predstavený ako seriálový Geralt, sme boli tak trochu sklamaní. Všetko sa ale zmenilo iba pred niekoľkými málo dňami, keď streamovací gigant Netflix konečne zverejnil vôbec prvé oficiálne fotky zo svojho očakávaného projektu.

Okrem plagátu so samotným Geraltom sme sa tak dočkali prvého pohľadu na Yennefer a Ciri, no a na Comic-Cone v San Diehu nás Netflix potešil už aj samotným traileromKtoré postavy sa však v nadchádzajúcej prvej sérii vlastne objavia a čo všetko by sme o nich mali vedieť? Práve to sa dozvieš v dnešnom obsiahlejšom článku. Začnime teda tým najdôležitejším hrdinom, a to Geraltom.

Geralt z Rivie (Henry Cavill)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/Netflix
 

Geralt, zvaný aj ako Biely vlk, je bielovlasým zaklínačom a ústrednou postavou nielen knižnej predlohy od Andrzeja Sapkowskiho, ale aj úspešnej série videohier z dielne poľského štúdia CD Projekt Red. Geralt disponuje nadľudskými fyzickými aj psychickými schopnosťami, má vylepšené reflexy, rýchlosť, silu či sluch a patrí k výborným bojovníkom a šermiarom. Jeho povolaním je ochraňovať ľudí pred nebezpečnými príšerami. V seriáli by mal byť stoický, obozretný, vyrovnaný aj divoký.

Ciri (Freya Allan)

Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača
Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača Zdroj: CD Projekt/Netflix

Celé meno Ciri znie Cirilla Fiona Elen Riannon a je posledným potomkom z rodu vladárov kráľovstva Cintra. Ako dieťa prekvapenia sa stala Geraltovou adoptívnou dcérou, chránenkyňou a žiačkou. Taktiež je dedičkou mocného génu svojho dávneho predka Lary Dorren, ktorý z nej robí extrémne silnú bytosť. Práve vďaka tomuto génu sa často dostáva do problémov, pretože mnoho jej nepriateľov usiluje o jeho získanie. Na obrazovkách Netflixu je uvidíme ako odolnú a vytrvalú mladú ženu.

Yennefer (Anya Chalotra)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/Netflix
 

Pyšná, prefíkaná a rozporuplná Yennefer je mocnou čarodejnicou žijúcou vo Vengerbergu, hlavnom meste kráľovstva Aedirn. Je Geraltovou pravou láskou a Ciri berie ako svoju dcéru. Za svoju nekonečnú krásu a silu však musela veľmi draho zaplatiť. Nikdy totiž nebude môcť mať to, po čom túži najviac. A to vlastné dieťa. Ako jedna z mála čarodejníc sa ale s touto skutočnosťou rozhodla nezmieriť a dlho hľadala spôsob vyliečiť sa.

Renfri (Emma Appleton)

Witcher
Witcher Zdroj: Channel 4/Gollancz
 

Renfri bola princeznou, no narodila sa po zatmení Slnka, takže bola považovaná za jednu zo 60 vznešených panien, na ktoré čarodejníci usporadúvali hon. Podľa proroctva mali byť tieto dievčatá nesmierne kruté a mali predstavovať predzvesť ľudskej záhuby. Jej macocha ju teda chcela dať zabiť, Renfri ale prežila a začala prenasledovať tých, ktorí ju chceli odstrániť.

Vydobyla si povesť neľútostnej vrahyne, takže sa s ňou v seriáli zrejme dočkáme viacerých krvavých momentov. A ak sa „sfilmuje“ aj TÁ skvelá poviedka, môžeme sa tešiť na brilantné epizódy.

Calanthé (Jodhi May)

Witcher
Witcher Zdroj: HBO/Gollancz

Celým menom Calanthe Fiona Riannon bola kráľovná Cintry a zároveň babička vyššie spomínanej Ciri. Calanthé je známa svojou krásou, statočnosťou a tiež všeobecne tvrdou vládou. Aj napriek tomu však bola svojím ľudom milovaná. Je popisovaná ako pôvabná, vysoká žena, obliekajúca sa do zelených šatov.

Mousesack/Myšilov (Adam Levy)

Witcher
Witcher Zdroj: The CW/CD Projekt
 

Mousesack (prípadne Myšilov, ak preferuješ toto meno) je vojnovým druidom, ktorý je typický svojou výškou a bradou. Taktiež je vlastníkom čarodejnej palice, na ktorej konci sa nachádza lebka krysy. Mousesack dokáže použiť aj zložité a mocné zaklínadlá, ako aj liečivé kúzla, čo len svedčí o jeho nemalej sile a širokej palete schopností. Viac než z kníh si ho zrejme budeš pamätať z Witcher: The Wild Hunt.

Triss Ranuncul/Merigold (Anna Shaffer)

Witcher
Witcher Zdroj: Warner Bros./CD Projekt

Ďalšia sexy čarodejnica, ktorá pomotala hlavu nielen Geraltovi, to je Triss. Je priateľkou Geralta aj Yennefer a nejakú dobu sa starala aj o Ciri. Okrem krásy je známa aj liečiteľskými schopnosťami. Svoje magické lektvary však nikdy nepoužíva sama, keďže je na ne alergická. V seriálovom Zaklínačovi by mala byť odvážna, idealistická aj neistá.

Cahir (Eamon Farren)

Witcher
Witcher Zdroj: Showtime Networks/Tissia1229 (deviantart.com)
 

Celým menom Cahir Mawr Dyffryn aep Ceallach je jednou z hlavných postáv knižnej série. Najskôr bol vojakom Nilfgaardskej ríše, ale neskôr sa pridal ku Geraltovej výprave s cieľom nájsť Ciri, do ktorej sa zaľúbil. Cahir je statočný, charizmatický, má čisté srdce a nebojí sa obetovať pre ostatných.

Marigold (Joey Batey)

Witcher
Witcher Zdroj: BBC/CD Projekt

Jaskier/Dandelion/Marigold je bardom a najlepším priateľom Geralta, no a hoci pochádza zo šľachtického rodu, radšej putuje po svete, skladá piesne a koncertuje. Nepohrdne ale ani nejakým tým pohárikom či večerom stráveným v krčme alebo nevestinci, čo ho často privedie do nemalých problémov. Marigold je jednoducho extravagantný, nevychovaný a lojálny zvodník.

Stregobor (Lars Mikkelsen)

Witcher
Witcher Zdroj: Netflix/CD Projekt
 

Starý čarodejník sídliaci v meste Blaviken. Tam má aj svoju vežu, do ktorej sa snažila dostať Renfri. Stregobor ju totiž kedysi vystavil mučeniu, označil za mutanta a požiadal Geralta, aby ju zabil. Na prvý pohľad je zameraný sám na seba a nezáleží mu na životoch chudobných

Istredd (Royce Pierreson)

Witcher
Witcher Zdroj: Netflix/CD Projekt

Val Istredd je uznávaným čarodejníkom so záujmom o archeológiu. A podobne ako Geralt, aj on je zamilovaný do Yennefer a stal sa jedným z jej milencov.

Eist (Björn Hlynur Haraldsson)

Witcher
Witcher Zdroj: Sky Atlantic/CD Projekt
 

Eist Tuirseach je svalnatý bojovník, brat kráľa Brana an Tuirseacha a druhý manžel Calanthé, vďaka čomu sa stal kráľom Cintry. Spoločne vládli 14 rokov, no z ich manželstva nevzišiel žiadny potomok.

Fringilla (Mimi Ndiweni)

Witcher
Witcher Zdroj: BBC/CD Projekt
 

Fringilla Vigo patrí k Nilfgaardským čarodejniciam, dbá o svoj vzhľad a vyniká prirodzenou gráciou. V knižnej sérii zažila s Geraltom krátky románik.

Sabrina (Therica Wilson-Read)

Witcher
Witcher Zdroj: Sony Pictures Home Entertainment/CD Projekt

A máme tu ďalšiu čarodejnicu. Sabrina Glevissig je ale z Kaedwenu, a to konkrétne z Ard Carraigh. Sabrina je expertkou na ilúzie, pričom jej mágia vychádza z čisto vodného princípu. Aj keď je jednou z najmocnejších a najvplyvnejších čarodejníc v Severných kráľovstvách, dokáže sa často chovať veľmi neohrabane. Je však dravá, krásna a typická svojím provokatívnym odievaním sa.

Tissaia (MyAnna Buring)

Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača
Geralt bude iba jednou z mála postáv veľkolepého Zaklínača Zdroj: BBC/Gollancz

Jedna z najmocnejších čarodejníc zo sveta Zaklínača a rektorka čarodejníckej školy v Arethuse. Tissaia de Vries bola známa zmyslom pre poriadok a neustále musela mať všetko upravené.

Toruviel (Natasha Culzac)

Witcher
Witcher Zdroj: Matteo Mauroni/CD Projekt
 

Bola to práve elfská bojovníčka Toruviel, kto Marigoldovi rozbil jeho flautu, a tak mu na oplátku podarovala svoju, krásnu a remeselne vyzdobenú. Geralt a zmienený Marigold sa s ňou stretli v knižnej poviedke Koniec sveta.

Torque (Amit Shah)

Witcher
Witcher Zdroj: Metrodome Distribution/Gollancz
 

Torque je v príbehu zo sveta Zaklínača viac-menej komickou postavou, no ide o otravného, zákerného a rýchleho čerta, ktorý nedá ľuďom pokoj. Straší ich, ničí im úrodu a hádže po nich kovové gule.

Filavandrel (Tom Canton)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/ITV
 

Filavandrel, celým menom Filavandrel aén Fidháil, je jedným z najstarších žijúcich elfov. Bol však natoľko pyšný, že si nenechal pomôcť od ľudí, aj keď to znamenalo, že jeho národ umrie vyhladovaním.

Marilka (Mia McKenna-Bruce)

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

1 Million views for watch what I do! Thank you so so much ❤

Príspevok, ktorý zdieľa MIA MCKENNA-BRUCE (@mia_mbruce),

Marilka je v knižnej predlohe 5-ročnou dcérou radného z mesta Blaviken, no v pripravovanom seriáli ju uvidíme v trochu staršej verzii. Je možné, že prevezme úlohu svojho otca.

Nohorn (Shane Attwooll), Vyr (Luke Neal) a Nimir (Matthew Neal)

Witcher
Witcher Zdroj: GentleCap (Look-Up Films)/ITV/101 Films/Vision Film Distribution
 

Prvý menovaný je skúseným šermiarom a spoločne s dvojčatami Vyrom a Nimirom patria všetci traja k členom banditov Renfri.

Aridea (Inge Beckmann)

Witcher
Witcher Zdroj: Syfy
 

Aj Aridea má spojenie s vyššie spomínanou Renfri. Je totiž jej nevlastnou matkou a zároveň druhou ženou princa Fredefalka z Creydenu.

Lytta Neyd/Korál (Rhianna McGreevy)

Witcher
Witcher Zdroj: Rhianna McGreevy Instagram/CD Projekt
 

Túto čarodejnicu, ktorá sa špecializuje na výrobu magických prostriedkov na antikoncepcie, poznajú mnohí pod menom Korál. A keďže sa objavila aj na Soddenskom pahorku, v seriáli sa zrejme dočkáme akčnej pasáže plnej mágov.

Nadbor (Jack Wolfe)

Nadbor je synom skromného obchodníka, s ktorým sa Ciri skamarátila po udalostiach v Cintre. Boli pre seba skoro ako súrodenci.

Foltest (Shaun Dooley)

Witcher
Witcher Zdroj: CD Projekt/Starz Media
 

Temerský kráľ, princ Soddenu a vládca Pontaru a Mahakamu. Foltest vystupuje ako rozumný, múdry a odvážny, aj keď jeho život vôbec nie je bezchybný.

Xavier Moran (Michael Keane)

Witcher
Witcher Zdroj: Michael Keane Twitter/CD Projekt
 

Xavier je trpaslíkom z Yarpenovej (vodca, trpasličí žoldnier a priateľ Geralta) skupiny, ktorá sa vydala chytiť zlatého draka. Objavuje sa aj v knižnej ságe a hrách. 

Ostrit (Jason Thorpe)

Witcher
Witcher Zdroj: Universal Pictures/Juraj103 (Tw Curse of Crows Ostrit - zaklinac.fandom.com)

Temerský šľachtic, ktorý spôsobil kliatbu dcéry kráľa Foltesta, Addy. Z tej sa stala striga, na čo Ostrit následne aj doplatil, keď mu cestu skrížil zaklínač Geralt.

Vilgefortz (Mahesh Jadu)

Witcher
Witcher Zdroj: Netflix/CD Projekt
 

Vilgefortz z Roggevenu patrí k hlavným záporákom v knižnom Zaklínačovi. Je mladý, pohľadný, inteligentný a zároveň poriadne mocichtivý. Jediná vec, ktorá ho zaujíma, je práve moc. Nie je mu cudzie zabíjanie, mučenie a iné zverstvá. Možno ho však považovať aj za veľmi talentovaného mága a absolútne zosobnenie zla. V knižnej sérii je extrémne mocný.

Boholt (Steve Wall)

Witcher
Witcher Zdroj: History
 

Vodca Sekáčov z Crinfridu, a teda skupiny žoldnierov, ktorá bola najatá kráľom Nedamirom, aby sa zúčastnila jeho honu na draka. Boholt je najstarším členom skupiny.

Crach an Craite (Blair Kincaid)

Witcher
Witcher Zdroj: Blair Kincaid Twitter/CD Projekt
 

Crach an Craite je vedľajšou postavou a jedným z najvplyvnejších Skelliganov. V mladosti bol energický s veľkou náklonnosťou k jedlu a pitiu, v staršom veku je ale viac umiernený a múdry. V seriálovom Zaklínačovi by sa mohol teoreticky objaviť na hostine, ktorú usporiadala Calanthé, aby našla vhodného partnera pre svoju dcéru Pavettu. Istého času zažili s Yennefer románik.

Sancia (Katia Bokor)

Witcher
Witcher Zdroj: TriStar Pictures
 

Foltestova matka, princezná Soddenu a kráľovná Temerie, ktorá by sa mala v seriáli objaviť vo flashbacku (pravdepodobne súvisiacom so zrodením strigy).

Beau Berrant (Roger Ringrose)

Witcher
Witcher Zdroj: Epix
 

Beau Berrant je novigradským kupcom a veľvyslancom v Rinde, kde jeho dom slúžil čarodejnici Yennefer ako azyl pred mestskou radou.

Okrem všetkých postáv rozpísaných vyššie však môžeme v Zaklínačovi od Netflixu počítať aj s ďalšími, hoci podľa ich mien ťažko povedať, či ide o celkom nové postavy, alebo sa len streamovací gigant snaží skryť ich pravú totožnosť. Menovite sú to Sir Lazlo (Maciej Musiał), Dara (Wilson Radjou-Pujalte), Danek (Tobi Bamtefa), Martin (Sonny Serkis), Fletcher (Roderick Hill) a Tiffania (Charlotte O'Leary).

Potom tu ale máme aj hercov, ktorých seriálové postavy nevieme s istotou potvrdiť, takže sme ich ani nespomenuli v riadkoch vyššie. Konkrétne ide o Lily Prideaux (mali by sme ju vidieť ako mladšiu verziu Renfri), Jade Croot (mala by stvárniť princeznú Addu) a Fridu Gustavsson (podľa všetkého si zahrá Francescu Findabair).

Odporúčané
Po inteligentných hodinkách privítajme inteligentný prsteň Po inteligentných hodinkách privítajme inteligentný prsteň 15. decembra 2013, 1:05

No a keďže je tých hercov neuveriteľné množstvo, rozhodli sme sa spomenúť aj kategóriu s potvrdenými predstaviteľmi, o ktorých ešte presne nevieme, koho v seriáli stvárnia. Patria sem herci, ako Joachim Paul Assbock, Richard van Weyden, Ben Wiggins, Howard Chadwick, Ella-Rae Smith, Anna-Louse Plowman (neznáma čarodejnica), Isobel Laidler a Marcin Czarnik (natáčali spoločnú scénu s Yennefer), Jim Caesar (mal by sa objaviť vo finálnej bitke), Robert Ewens, Kate Magowan či Mary McDonnell.

Taktiež stále nepoznáme mená hercov, ktorí si zahrajú postavy, ako Regis, Milva, Leo Bonhart a Emhyr. Aj títo hrdinovia boli totiž potvrdení samotnou scenáristou a showrunnerkou Lauren Schmidt Hissrich ešte v priebehu minulého roka. Tej mimochodom s príbehom Zaklínača pomáhali aj Jenny Klein (Jessica Jones, Cloak & Dagger), Beau DeMayo (The Originals), Sneha Koorse (Constantine, Daredevil), Declan de Barra (Iron Fist, The Originals) a herečka Clare Higgins. 

A čo sa týka samotnej réžie jednotlivých epizód, tak o štvoricu z nich (vrátane tej pilotnej) sa postaral Alik Sakharov (House of Cards, Game of Thrones, Black Sails), dve natočil Alex Garcia Lopez (The Punisher, Daredevil, Misfits), no a pre Charlotte Brändström (Outlander, Counterpart, Occupied) tak ostali ďalšie dve. Všetkých 8 epizód prvej série uvidíme na Netflixe niekedy koncom tohto roka. Presný dátum ale stále nepoznáme. Pre viac informácií, fotiek a videí z natáčania seriálu vstúp do tohto vlákna.

Domov
Zdieľať
Diskusia