Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. júla 2019, 11:33
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Sadista s IQ 120 znásilňoval už ako 14-ročný, dievča starajúce sa o chorého otca nechal žiť

Sadista s IQ 120 znásilňoval už ako 14-ročný, dievča starajúce sa o chorého otca nechal žiť
Zdroj: Netflix
ZAUJÍMAVOSTI MINDHUNTER ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Súcit s jeho bratom, ktorý mal zdravotné problémy, v ňom vyvolal výčitky voči jednej z obetí.

S IQ 120 mohol Monte Ralph Rissell narodený v roku 1959 prispieť do spoločnosti rôznymi pozitívnymi spôsobmi, no miesto toho jej uškodil formou závažných trestných činov, a to konkrétne znásilnením a zavraždením piatich žien. Po rozvode jeho rodičov sa ako 7-ročný presťahoval so svojou mamou do Kalifornie, kde si našla nového muža menom Milbert Hindery. Synovi a ďalším dvom deťom ale nevenovala dostatok pozornosti.

Sám Monte Rissell pred agentmi FBI prehlásil, že keby vyrastal u otca Williama L. Rissella, mohol byť z neho úplne iný človek. Konkrétne sa domnieval, že sa z neho mohol stať napríklad právnik. Jeho nenávisť k matke však mala na mladého Monteho výsostne negatívne účinky. Aký človek by z Monteho vyrástol, keby nežil u matky, sa však môžeme iba domnievať. Svojho otca už totiž po rozvode rodičov nikdy viac nevidel.

Odporúčané
Nekrofil s fetišom na ženské topánky vraždil obete v garáži domu, kým jeho manželka a deti večerali Nekrofil s fetišom na ženské topánky vraždil obete v garáži domu, kým jeho manželka a deti večerali 8. júla 2019, 20:37

Detstvo plné násilia z neho spravilo chladnokrvného vraha

Monte sa v mladom veku zoznámil so svetom drog a okrem toho sa už ako 9-ročný vyžíval v sprejovaní obscénnych graffiti na školské steny. Keď so vzduchovou puškou trafil svojho bratranca, jeho nevlastný otec, bývalý vojak, reagoval neskrotnou agresiou a Monteho zbil.

Vzduchovku mu daroval práve jeho nevlastný otec a hovorí sa, že pri návale zlosti s ňou Monteho udrel tak silno, že sa o jeho telo zlomila. V tomto bode treba podotknúť, že si veľké množstvo násilníkov v minulosti zažívalo fyzické týranie. O tom vie svoje aj 43-ročný dvojnásobný vrah Marián Šturdík, ktorého detstvo nebolo práve ružové.

Vyrastal som v rodine, kde panovalo násilie. Už tam sa moje vnútro začalo obraňovať proti fyzickým útokom, ktoré boli páchané na mne a mojej sestre. Obrnil som sa krivdou a som človek, ktorý nenávidí krivdy. A tak som sa snažil bojovať proti krivde, ktorá sa stala mne a mojej bývalej manželke. A vznikla z toho dvojnásobná vražda,“ vyjadril sa pre Refresher Šturdík.

Odporúčané
Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) 18. júla 2019, 11:04

V 14 rokoch znásilnil prvé dievča, o 3 roky na to začal vraždiť

Keď sa vrátime k Montemu, z menovaných dôvodov začal celkom pochopiteľne okrem mamy nenávidieť taktiež otčima. Ako 12-ročný bol svedkom druhého rozvodu svojej mamy a rodina sa následne presťahovala do Virgínie, kde sa Monte po istom čase okrem krádeže auta a jazdy bez vodičského preukazu dostal ako 14-ročný až k znásilneniu.

Na strednej škole musel preto znášať probačný dohľad a taktiež návštevy psychiatra. Toho dokázal svojím falošným vystupovaním presvedčiť o tom, že sa jeho správanie zlepšuje. V skutočnosti však stihol medzi rokmi 1976 až 1977 zavraždiť 5 žien. Ešte pred prvou vraždou sa s Montem rozišla jeho priateľka a našla si nového chlapca.

Svoj hnev si po požití alkoholu a marihuany v roku 1976 podľa autora knihy Whoever Fights Monsters vybúril na náhodnej žene. Bola ňou 26-ročná Aura Marina Gabor. Tú pomocou pištole prinútil, aby auto odstavila na mieste, kde budú mať súkromie.

Odporúčané
Spodné prádlo 11-ročného dievčatka si vzal ako trofej. Vzorný otec, veriaci muž a sadistický vrah Spodné prádlo 11-ročného dievčatka si vzal ako trofej. Vzorný otec, veriaci muž a sadistický vrah 15. júna 2019, 8:47

Prvú obeť škrtil jej podprsenkou, jedno dievča však nechal žiť

Monte však vôbec nečakal, že sa mu žena začne sama od seba ponúkať – bola totiž prostitútka. Mladý výtržník chcel mať nad celou situáciou kontrolu a jej reakcia ho preto mimoriadne rozzúrila. „Spýtala sa ma, ako by som si to želal. Ako keby sa táto k*rva snažila kontrolovať situáciu,“ cituje jeho slová venované agentom FBI Mirror.

Jeho obeť sa po znásilnení rozhodla utiecť, a tak sa Monte vydal za ňou. Prostitútka bola väčšia ako útočník a pri pokuse o uškrtenie jej podprsenkou sa obaja skotúľali do rieky. Na mieste jej Monte rozbil hlavu o kameň a začal ju topiť v rieke. Behom niekoľkých momentov bolo po všetkom.

Z Monteho sa od danej chvíle stal chladnokrvný vrah, ale treba povedať, že súcit k jeho chorému bratovi ho dokázal jedenkrát odradiť od zavraždenia svojej obete. Tá mu totiž prezradila, že sa stará o svojho otca umierajúceho na rakovinu, čo v Montem výnimočne vyvolalo výčitky a dievča pustil. Jeho ďalšie vyhliadnuté ciele už ale podobné šťastie nemali.

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07

Začal naberať sebavedomie, nebál sa chytenia a vraždil na otvorenom priestranstve

V marci 1977 zabil a znásilnil 22-ročnú Ursulu Miltenberger a mesiac na to pripravil o život 27-ročnú pracovníčku pošty Gladys Ross Bradley. Na zavraždenie Gladys sa odvážil pristúpiť priamo k jej domu, v ktorého blízkosti ju dvakrát znásilnil, dobodal a utopil v blízkej zátoke.

Narozdiel od predošlých obetí bola Gladys Afroameričankou a rozvedenou matkou, pričom doposiaľ vraždil slobodné belošky. V tejto chvíli sa už Monte podľa autora knihy Mindhunter Johna Douglasa nebál vraždiť na otvorených priestranstvách. S počtom vrážd sa stupňovala jeho agresivita, ale taktiež sebavedomie.

Štvrtou a predposlednou obeťou bola 24-ročná Jeanette McClelland pracujúca v oblasti grafického dizajnu, ktorá bývala v rovnakej štvrti ako Gladys. Tú tak isto ako predošlé obete znásilnil a zavraždil.V jej tele sa našlo 24 bodných rán. Tentokrát išlo opäť o slobodnú belošku.

Odporúčané
Krabí muž týral svoju rodinu, stál za vraždou dcérinho snúbenca a zomrel rukou nájomného vraha Krabí muž týral svoju rodinu, stál za vraždou dcérinho snúbenca a zomrel rukou nájomného vraha 14. októbra 2018, 9:00

461-stranový dokument sa stal detailným opisom jeho brutálneho vraždenia

Posledná obeť bola spomedzi všetkých najstaršou. Išlo o 34-ročnú (niektoré zdroje píšu, že mala dokonca 35 rokov) Alethu Byrd, ktorá bola nezvestná od 10. apríla 1977. Aletha bola rovnako ako Gladys Afroameričankou a rozvedenou matkou. Podľa Rissellovej výpovede bola posledná obeť dobodaná približne 50 až 100-krát. 

Jej telo sa našlo 17. mája a deň na to bol Monte Ralph Rissell zadržaný. 18. mája 1977 sa Monte priznal k všetkým piatim znásilneniam a vraždám. Ako 19-ročný bol odsúdený na 5 doživotných trestov.

Násilník a niekoľkonásobný vrah svoj čas vo väzení mimo iného využil na to, aby napísal 461-stranový dokument, kde detailne popisoval svoje vraždy. Jeho vražedné memoáre však s ohľadom na legislatívu zakazujúcu, aby zločinci profitovali zo svojich trestných činov, neboli nikdy publikované.

V roku 1995 žiadal súd o podmienečné prepustenie, čo vyvolalo u pozostalých obetí vlnu negatívnej odozvy. K nej sa však pochopiteľne pripojili ďalší miestni obyvatelia. O podmienečné prepustenie sa Monte pokúšal niekoľko rokov, jeho žiadosť mu však súd zakaždým zamietol. Za svoje skutky však nikdy neprejavil žiadnu ľútosť. Monte Ralph Rissell patrí k vrahom, ktorí sa podobne ako nekrofil Jerome Brudos či milovník mučenia Dennis Rader objavili v seriáli Mindhunter.

Domov
Zdieľať
Diskusia