Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2019, 11:09
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

NR SR chce zo škôl odstrániť sexuálnych násilníkov, reaguje tým na zneužívanie 11-ročného žiaka

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO UČITELIA
Uložiť Uložené

Poslanci plánujú zabezpečiť, aby učitelia dokázali svoju bezúhonnosť.

Začiatkom mesiaca sme ťa informovali o prípade zneužívania 11-ročného žiaka, ktorý prespával u svojho učiteľa. Poslanci NR SR sa rozhodli proti ďalším podobným prípadom do budúcna rázne zakročiť.

Ako informuje TV Markíza, poslanci z koalície podali návrh na úpravu zákona, aby učitelia povinne predložili svoj odpis z registra trestov. Pokiaľ by tak neučinili do mája roku 2020, prišli by o prácu. V odpise sú zaznamenávané aj takzvané zahladené skutky. O návrhu budu hlasovať v priebehu dnešného dňa.

Odporúčané
51-ročný učiteľ Peter fotografoval nahého 11-ročného žiaka, ktorý u neho prespával 51-ročný učiteľ Peter fotografoval nahého 11-ročného žiaka, ktorý u neho prespával 10. júna 2019, 12:45

Poslanci pri svojom konaní vychádzajú zo spomínaného prípadu, kedy bolo 51-ročnému Petrovi povolené vyučovať napriek tomu, že už v minulosti sedel vo väzení za sexuálne obťažovanie 12-ročného chlapca.

Neskôr bol však jeho trest zahladený. Na jednej zo škôl sa k jeho trestnej minulosti dopátrali rodičia. Učiteľa vtedy prepustili, ale nikto neprejavil snahu o zabránenie tomu, aby sa opäť zamestnal na inej škole, čím sa nakoniec obvinený Peter dostal k obťažovaniu 11-ročného chlapca.

Domov
Zdieľať
Diskusia