Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2019, 12:15
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

iPhone vraj znovu dostane snímač odtlačkov Touch ID. Na rozdiel od Androidu bude fungovať na celom displeji

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Nové uniknuté informácie hovoria, že sa Apple opäť vracia k technológii Touch ID.

Hoci kalifornská spoločnosť s logom nahryznutého jabĺčka od predstavenia iPhonu X v roku 2017 úplne skoncovala s niekdajšou prelomovou technológiou odomykania telefónu pomocou snímania odtlačkov Touch ID, ktorú nahradil senzor tváre Face ID, najnovšie informácie hovoria o tom, že sa k nej Apple opäť vracia.

Technológia snímania odtlačkov je u mnohých smartfónov s operačným systémom Android stále primárnym spôsobom zabezpečenia. Apple sa ju však chystá posunúť opäť o level vyššie. Snímač by mal byt totiž zabudovaný priamo v obrazovke iPhonu a využívať by mal technológiou akustických meničov, ktorú si nedávno značka patentovala.

S informáciou prišiel analytický tím spoločnosti Barclays. Akustické odomykanie pomocou prstu využíva akustické meniče na premieňanie mechanickej energie na elektrický signál. iPhony by teda vďaka novej technológii mohli, na rozdiel od Androidov, reagovať na odtlačok hocikde na displeji.

Akustické odomykanie funguje v praxi tak, že obrazovka zaznamenáva vibrácie pri kontakte s prstom, vďaka čomu by mala byť schopná identifikovať samotný odtlačok. Nielenže je tento spôsob efektívnejší, ale rovnako by mal byť aj rýchlejší.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

iPhony s touto technológiou by mali byť predstavené v roku 2020. Doposiaľ však nie je známe, či bude Touch ID kombinovaný aj s Face ID, alebo sa kalifornské jabĺčko tentokrát nadobro zbaví odomykania tvárou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia