Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2019, 12:00
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mŕtvemu delfínovi vytiahli z tela polmetrovú sprchovaciu hadicu. Aj žalúdok mal plný plastu

ZAUJÍMAVOSTI ŽRALOK
Uložiť Uložené

Zabíjame si zvieratá vlastnou neporiadnosťou.

O mŕtvych zvieratách, ktorým v tele našli plastový odpad, väčšinou počúvame len v správach zo zahraničia. Mnohým ľuďom snáď otvoril smutný prípad labute na bratislavskom jazere Štrkovec, ktorá sa zadusila na vyhodených plastoch a zomrela. Zanechala za sebou čerstvo vyliahnuté mláďatá, a tak si musíme uvedomiť, že odpad patrí do smetných košov, nie na zem a v žiadnom prípade nie do mora.

Odporúčané
Obľúbená labuť v bratislavskom jazere sa zadusila plastom a zomrela. Jej čerstvo vyliahnuté mláďatá prišli o mamu Obľúbená labuť v bratislavskom jazere sa zadusila plastom a zomrela. Jej čerstvo vyliahnuté mláďatá prišli o mamu 24. mája 2019, 21:19

Na Floride našli v uplynulých dňoch mŕtveho delfína. Napriek tomu, že ochranári z Florida Fish and Wildlife Conservation Commission mali podozrenie na príčinu smrti, nevedeli ho určiť s presnosťou, a tak zviera putovalo na pitvu.

Mŕtvemu delfínovi vytiahli z tela polmetrovú plastovú sprchovaciu hadicu. Aj žalúdok mal plný plastu
Mŕtvemu delfínovi vytiahli z tela polmetrovú plastovú sprchovaciu hadicu. Aj žalúdok mal plný plastu Zdroj: FWC

Na nej sa zistilo, že delfín mal plný žalúdok plastového odpadu, ba čo viac, z ústnej dutiny mu cez pažerák vytiahli von viac ako polmetrovú sprchovaciu hadicu, ktorú si zrejme musel pomýliť s potravou a pokúsil sa ju prehltnúť.

Aj preto sa vždy zamysli, čo nabudúce hodíš na zem, do rieky či jazera. Na Slovensku možno vlastnou nezodpovednosťou spôsobíš zbytočnú smrť labute, ale keď vyhodíš kus plastu do rieky ústiacej do mora, či priamo na pláž počas dovolenky, možno tvoje správanie ohrozí životy takých vzácnych zvierat ako delfíny.

Mŕtvemu delfínovi vytiahli z tela polmetrovú plastovú sprchovaciu hadicu. Aj žalúdok mal plný plastu
Mŕtvemu delfínovi vytiahli z tela polmetrovú plastovú sprchovaciu hadicu. Aj žalúdok mal plný plastu Zdroj: FWC
Domov
Zdieľať
Diskusia